Patates hasadı başladı, işçilerin günlük ücretleri belli oldu! Patates toplayanlar bu kadar yevmiye alacak

Patates hasadı başladı, işçilerin günlük ücretleri belli oldu! Patates toplayanlar bu kadar yevmiye alacak

Erzincan Çayırlı'da patates hasadı başladı. Hasada katılan patates toplama işçilerinin günlük yevmiyesi de belli oldu. İşte, patates toplama işçilerinin alacağı günlük ücret...

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde üreticilerin Nisan ile Mayıs aylarında ektiği patateslerin hasat dönemi geldi çattı. Hasada başlayan patates toplama işçilerinin günlük ücretleri de belli oldu...

Sıcak havada tarlada kovalarla patates toplayan işçilerin günlük ücreti 400 TL oldu. Kovalar ile tarladan toplanan patates, çuvallara koyulduktan sonra traktör römorklarına yükleniyor.

h-2-1.jpg

VERİMDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Üretici Kemal Arduç, zorlu şartlarda tarladan sofralara yolculuk eden patatesin bu yılki dengesiz yağışlardan dolayı yüzde 30 verim düşüklüğü yaşadığını belirtti. Yağışların patates verimini etkilediğini söyleyen Arduç, “Ekonomisi tarıma dayalı olan Erzincan’da buğdaydan sonra alternatif olan patates, pancar, ayçiçeği hasadı da başladı Çayırlı’da.

h-2-2.jpg

Bugün itibariyle patateslerimizi sökmeye başladık. Kalite bakımından gerçekten muhteşem. Verim hakeza biraz düşük olsa da ürünlerimiz çok kaliteli. Çayırlı, Mercan zaten patatesiyle de meşhur. Bismillah dedik. Bundan sonra da diğer ürünlerimizin hasadına başlayacağız. Bereketli bir sezon olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN