Pazarcı da isyan ediyor: Taneyle satışlara başladık

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin ünlü Bor pazarında dolaşırken, esnaflardan ürün fiyatları hakkında bilgi aldı. Pazarda bir biber ve bir patlıcanın tane üzerinden fiyatını soran Gürer, biberin 2 lira 10 kuruş, patlıcanın ise 9 lira 75 kuruş olduğunu öğrendi. Esnaf kilosu 50 lira olan patlıcanı vatandaşın taneyle aldığına dikkat çekerek, "İçimiz acıyor artık" diye yakındı.

Doların artmaya başlaması ile motorin ve akaryakıt fiyatlarına gelen zam çarşı pazarı da etkiliyor. Niğde'nin ünlü Bor pazarında da vatandaş kilosu 50,100 liraya varan ürünleri artık taneyle almaya başladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşın alışveriş yaparak akşam yemek hazırlayacağını düşünerek, ürünlerin geldiği yerden pazara nakliye maliyetini de hesaba katarak fiyatları değerlendirdi. Esnafın dert yanması üzerine Gürer, pazarcıların kâr etmek için değil, tezgâhlarını açık tutabilmek için uğraştıklarını belirtti.

yeni-proje-1.jpg

Pazarcı esnafının da maliyet artışları nedeniyle ürünleri alış fiyatına yakın satmak zorunda kaldığını ifade eden Gürer, mazot fiyatlarının yükselmesi ve nakliye maliyetlerinin artmasıyla birlikte esnafın gelirinin düştüğünü vurguladı.

yeni-proje-2.jpg

Pazarda vatandaşların da ekonomik zorluklar yaşadığına dikkat çeken Gürer, biber gibi temel bir ürünün tane fiyatının 2 lira 10 kuruşa çıkması durumunda vatandaşların daha da zorlanacağını söyledi.

yeni-proje-3.jpg

'TANEYLE SATIŞLARA BAŞLADIK'

Pazarcı bir vatandaş, "Biberin kilosunu 100 liradan satıyorum. Ama almıyorlar. Vatandaşın bu fiyatlara başı döndü. Ekonomi nereye gidiyor? Patlıcanın kilosunu 50 liraya satıyorum. Müşteri 'Bana 10 liralık patlıcan ver, orucum' diyor. 1 patlıcan 150 gram yani 9 TL. Pazarda taneyle satışlara başladık" diyerek yakındı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir