Petrol Fiyatlarında Tarihi Düşüş! Akaryakıta Peş Peşe İndirim Haberi Geldi! Araç Sahiplerine Müjde

Petrol Fiyatlarında Tarihi Düşüş! Akaryakıta Peş Peşe İndirim Haberi Geldi! Araç Sahiplerine Müjde

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. Rusya ile Ukrayna savaşıyla birlikte rekor seviyelere ulaşan Brent petrol, Ağustos ayı ile birlikte sert düşüşe geçti. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıtta indirim rüzgarı başladı. Son olarak motorin fiyatına yapılması planlanan 1 lira 26 kuruşluk zam iptal edilmişti. Peki Brent petrol kaç dolar? 17 Ağustos benzin ve motorin fiyatları ne kadar? İşte uluslararası petrol piyasasında son durum.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Rusya ile Ukrayna savaşıyla 140 dolar seviyelerine kadar tırmanan Brent petrol, Ağustos ayıyla birlikte sert düşüşe geçti. Petrol fiyatlarındaki düşüşle benzin ve motorine peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Peki Brent petrol kaç dolar? Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar oldu? Benzin ve motorine indirim veya zam var mı? İşte 17 Ağustos Çarşamba güncel akaryakıt fiyatları...

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

17 Ağustos Çarşamba 2022 Brent petrol 93.12 dolardan işlem görmekte. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 87.47 dolardan alıcı buluyor.

a1-12.jpg

AKARYAKIT STOKLARINDA AZALMA

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın nedeni ABD'nin petrol ve benzin stoklarında beklenenden fazla düşüş gerçekleşmesi oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 448 bin varil düşüş tahmin edildiğini açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların yaklaşık 117 bin varil azalacağı yönünde.

a2-14.jpg

Uzmanlar, ABD benzin stoklarında art arda ikinci kez haftalık düşüş yaşanmasının petrol talebinin güçlü devam ettiğinin göstergesi olduğu görüşünde. ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri bugün açıklanacak.

MOTORİN FİYATLARINA GELECEK ZAMLAR İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Brent petroldeki dalgalanma ile motorine 1 lira 26 kuruşluk zam geleceği belirtilmiş ancak yaşanan düşüşle zam pompaya yansımadan iptal edilmişti. Aynı zamanda motorine bu gece yarısı yapılması planlanan 76 kuruşluk zammın da iptal edildiği belirtildi. Böylece motorine gelmesi beklenen ancak pompa fiyatına yansımayan zam tutarı da 2 lira 5 kuruş oldu.

17 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol varil fiyatının 93 dolara kadar düşmesiyle iç piyasada indirim beklentisi oluştu. Şuan için sektör kaynaklarından ne benzin nede motorin fiyatları için indirim veya zam haberi yok. Peki 17 Ağustos 2022 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte güncel akaryakıt fiyatları;

  • İstanbul’da benzin litre fiyatı 21,15 TL
  • İstanbul’da motorin litre fiyatı 23,18 TL
  • Ankara’da benzin litre fiyatı 21,28 TL
  • Ankara’da motorin litre fiyatı 23,27 TL
  • İzmir’de benzin litre fiyatı 21,27 TL
  • İzmir’de motorin litre fiyatı 23,28 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN