Piyasalarda 4 Aralık heyecanı başladı! Herkes o rakamları bekliyor! Yarın 10.00’dan sonra ipler kopacak

Piyasalarda 4 Aralık heyecanı başladı! Herkes o rakamları bekliyor! Yarın 10.00’dan sonra ipler kopacak

Aralık ayı ile birlikte gözler de açıklanacak rakamlara çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu kasım ayı enflasyon verilerinin 4 Aralık 2023 tarihi saat 10.00'da açıklanacağı belirtildi. Peki, ekonomistlerin enflasyon mu beklentisi ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son gelişmeler…

TÜİK haftanın en önemli gündem maddesi olan kasım ayı enflasyon verilerinin yarın saat 10.00'da açıklanacağını belirtti. Tüketici fiyat endeksi rakamlarının gıda ve hizmet fiyatları ile birlikte doğalgaz kullanımına da etki etmesi beklenirken ekonomistlerden gelen tahminler de merakla takip ediliyor. AA Finans'ın, 15 ekonomist ile gerçekleştirdiği beklenti anketi ile birlikte sonuçlar da netleşmeye başladı. Peki, ekonomistlerin enflasyon mu beklentisi ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son gelişmeler…

ENFLASYON NE KADAR OLACAK?

Kasım ayı tüfe rakamlarının %3,68 artacağı tahmini gelirken ankete katılan ekonomistlerin Kasım ayı için enflasyon beklentisi en düşük düzeyde 3, en yüksek düzeyde ise 4,60 aralığında görüleceği oldu. Ekonomistler Kasım ayı enflasyon beklentileri ortalaması doğrultusunda Ekim ayında %61,36 olan yıllık enflasyonun %62,61'e yükseleceğini söyledi.

tuik.jpg

Reuters'ın 11 katılımcı ile birlikte gerçekleştirdiği anket doğrultusunda TÜFE rakamlarının Kasım ayında aylık %3,9 artış gösterebileceği aktarıldı. Rakamları yıllık bazda baktığımızda ise tüfenin sınırlı artış kaydederek %63 rakamına yükselebileceğini açıkladı. Kasım ayı içerisinde yıllık enflasyon tahminlerinin %61,6 ile %64,1 arasında değişiklik gösterebileceği aktarıldı.

tuik-verileri.jpg

Elde edilen veriler kapsamında aylık enflasyon tahminlerinin ise %3 ile %4,6 Bağında yer alması bekleniyor. Bu rakamlar ile birlikte ekonomistler gıda fiyatlarının yanı sıra konutlarda kullanılan doğalgazın da TÜFE rakamlarını etki edeceğini açıklandı. Enflasyon verilerinin Ekim ayında %3,43 artış göstermiş olması yıllık bazda %61,36 olarak hesaplanmasına neden oldu. 4 Aralık 2023 saat 10.00'da açıklanacak olan TÜİK verileri ile birlikte kasım ayı enflasyon rakamlarında netleşmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN