Piyasalarda bayram tatili bitti: İşte dolar ve euroda ilk rakamlar

Piyasalarda bayram tatili bitti: İşte dolar ve euroda ilk rakamlar

Piyasalarda Ramazan Bayramı tatili sona erdi. Yükseliş trendinde olan dolar/TL 14,77 civarında işlem görürken, euro/TL de 15,69 dolaylarında değerleniyor.

Uzun Ramazan Bayramı tatilinden çıkan piyasaları önemli veriler karşılayacak. Yurt içinde enflasyon rakamları açıklanırken, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) faiz kararı öne çıkıyor.

ABD Merkez Bankası(Fed) piyasanın beklentilerine yanıt vererek federal fon faiz oranının 50 baz puan artırdı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ayrıca 9 trilyon dolar büyüklüğüne ulaşan Fed bilançosunun daraltılmasına 1 Haziran'dan itibaren başlanmasına karar verdi.

PİYASALARDA İLK RAKAMLAR

Fed'in faiz artışına giderken 50 baz puan ile yetinmesi ve gelecek toplantılar için de artışları 50 baz puan ile sınırlaması ABD Doları'nın zayıflamasına ve altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. ABD Dolar Endeksi 1 haftanın en düşük seviyesi olarak 102,52 seviyesine gerilerken euro/dolar paritesi ise yeniden 1,06'nın üzerine çıktı.

Dolar/TL'de bu sabah da yukarı yönlü ivme devam ediyor. Kur saat 08.40 itibariyle 14,77'den işlem görüyor. Euro/TL de 15,69 dolaylarında değerleniyor.

ALTINDA SON DURUM

Altın fiyatları, Fed ekonomik resesyonu tetiklemeden enflasyonu kontrol altına almayı hedeflerken, dün Jerome Powell'ın yıl içinde büyük ve agresif faiz artırımlarının değerlendirilmediğini açıklamasının ardından yüzde 1'den fazla yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 1,1 artışla 1.901 dolardan işlem gördü.

PETROL FİYATLARI

Petrol fiyatları, AB'nin Rus ham petrolüne altı aylık bir ambargo da dahil olmak üzere Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlara ilişkin açıklamalarda bulunmasının, Çin'deki tecrit uygulamaları nedeniyle görülen arz endişelerini dengelemesiyle kazanımlarını artırdı. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.5 artışla 110.74 dolara yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN