Piyasaları dağıtacak! FED enflasyona karşı uyardı: Dolarda fırtına adım adım geliyor

Piyasaları dağıtacak! FED enflasyona karşı uyardı: Dolarda fırtına adım adım geliyor

Piyasaları dağıtacak uyarı geldi! İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginlikler dünya çapında ekonomiyi etkilemeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) enflasyona karşı uyardı! Dolarda fırtına adım adım geliyor...

ABD Merkez Bankası (FED), dünya piyasalarının yakından ilgilendiği Finansal İstikrar Raporu'nu ekim ayında yayımladı. Rapora göre, İsrail ile Filistin arasındaki gerginliklerin dünya çapında enflasyonu artırabilir. Ayrıca, dolar bazında geleceğe yönelik bir değerlendirme yapıldı.

KÜRESEL PİYASALARA ETKİSİ

652fb86fa46860182cb6d7ba.webp

Raporda, küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin, küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceği vurgulandı. İsrail ile Hamas arasındaki savaşın, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik süregelen savaşıyla birleşerek jeopolitik gerilimleri artırdığı ifade edildi. Bu durumun, bölgesel ticarette kesintilere ve küresel ekonomik faaliyet için risklere yol açabileceği belirtildi.

ENFLASYON VE RİSKLER

dolar.jpg

Bu gerginliklerin artması durumunda tedarik zincirlerinde uzun süreli aksamaların ve üretim kesintilerinin olabileceğini vurgulayan raporda "Bu çatışmaların artması veya diğer jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesi, özellikle tedarik zincirlerinde uzun süreli aksamalar ve üretimde kesintiler olması durumunda, ekonomik faaliyeti azaltabilir ve dünya çapında enflasyonu artırabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ayrıca, ABD ve diğer gelişmiş ekonomilerdeki kalıcı enflasyonun küresel finansal sistem için risk oluşturabileceğine dikkat çekildi.

DOLAR DEĞERLEMESİ

Raporda, ekonomik büyümedeki önemli bir yavaşlamanın finansal sistemi etkileyebileceği ve ticari gayrimenkul piyasasında zorluklara neden olabileceği belirtildi. Ayrıca, Çin'deki ekonomik büyümenin yavaşlamasının finansal stresi kötüleştirebileceği ve dünya genelinde piyasaları zorlayabileceği ifade edildi.

Raporun en önemli noktalarından biri ise doların keskin bir şekilde değer kazanabileceği. Özellikle Çin'deki finansal streslerin, ekonomik faaliyetlerde aksamalara, risk algısının bozulmasına ve doların değer kazanmasına yol açabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN