Piyasayı alt üst etti! Kasım ayının en çok satan elektrikli otomobilleri: Tesla'yı bile tahtından etti

Piyasayı alt üst etti! Kasım ayının en çok satan elektrikli otomobilleri: Tesla'yı bile tahtından etti

Piyasayı adeta salladı, altını üstüne getirdi! Kasım ayının en çok satan elektrikli otomobilleri açıklandı! Elektrikli otomobil devi Tesla'yı bile tahtından etti...

Kasım ayının sona ermesiyle birlikte otomobil tutkunlarının odak noktası, "en çok satılan sıfır km otomobiller" listesine kaydı. Uzun bir bekleyişin ardından, listenin zirvesinde 11 ay boyunca tahtını koruyan Fiat Egea yerine oturdu. Fiat Egea, böylece 2023 yılında en çok satılan otomobiller listesinin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. Bu süreçte ise Togg ve Tesla arasındaki rekabet, otomobil severlerin merakını cezbetmeye devam etti. İşte bu rekabetin sonucunu yansıtan "Kasım ayında en çok satılan elektrikli otomobiller" listesi ve detayları...

KASIM AYININ EN ÇOK SATAN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİ

togg-kac-tl.webp

1- Togg T10X v2: Türkiye'nin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili olan Togg T10X, genel otomobil satışları içinde 4. sıraya, elektrikli otomobiller kategorisinde ise birinci sıraya yerleşti. Kasım ayında 4,401 adetlik satış rakamına ulaşarak ezeli rakibi Tesla'nın önüne geçti.

tesla-fiyati.webp

2- Tesla Model Y: Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye'deki tek modeli olan Model Y, Kasım ayında toplamda 900 adet satış yaparak listenin ikinci sırasında yer aldı. Türkiye pazarında en çok satılan ithal elektrikli otomobiller arasında lider konumunu sürdürdü.

renault-megane-e-tech-fiyati.webp​​​​​​​

3- Renault Megane E-Tech: Türkiye'nin sevilen aile otomobili Megane, elektrikli ve SUV versiyonlarıyla dikkat çekiyor. Kasım ayında 602 adetlik satışla Megane E-Tech, en çok satılan elektrikli otomobiller listesinde üçüncü sıraya yerleşti.

skywell-et5-fiyati.png

4- Skywell ET5: Çinli üretici Skywell'in Türkiye'de ilgi gören modeli ET5, Kasım ayında 500 adetlik satışla dördüncü sıraya yükseldi. Elektrikli otomobil markaları arasında önemli bir yer edinmeye başladı.

mg-4-fiyati.webp​​​​​​​

5- MG 4: Türkiye pazarında yıllar önce satışta olan ve sonra çekilen MG markası, elektriklenme hamlesiyle geri döndü. Kasım ayında 306 adetlik satış rakamıyla MG 4, en çok satılan elektrikli otomobiller listesinde beşinci sıraya yerleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN