PTT müjdeli haberi duyurdu, 55 bin personel alınacak! Başvuru tarihi belli oldu: Şartları duyan koşacak!

PTT müjdeli haberi duyurdu, 55 bin personel alınacak! Başvuru tarihi belli oldu: Şartları duyan koşacak!

PTT personel alımı için haber bekleyen milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi. Uzun zamandır personel almayı kesen PTT'den personel alımı için tarih açıklandı. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) tam 55 bin kişilik kadro açığının olduğu ve başvuruların başladığını duyurdu. Daha öncesinde pandemi ile birlikte PTT personel alımlarına ara vermişti. Peki 2022 yılında PTT personel alımı olacak mı? İşte PTT personel alım başvuru tarihleri ve gerekli olan şartlar...

Milyonlarca kişinin uzun süredir beklediği personel alımlarında müjdeli haber geldi. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nün (PTT) personel alımı yapacağını duyurdu. Pandemiyle birlikte personel alım süreçlerini durduran PTT'den beklenen haber geldi. 55 bin kişiyi kadrolarına katacaklar! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu. Peki PTT personel alımı 2022 yılında olacak mı? PTT 55 bin personel alımı ne zaman olacak, başvuru tarihi belli oldu mu? İşte haberin detayları...

2022 PTT PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN OLACAK?

Personel kadrosunu açan PTT'den sevindirici haber geldi. Gelen son dakika haberine göre PTT'ye şoför, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alınacağı duyuruldu. Aranan şartlarda belli oldu. PTT personel alımlarının Türkiye genel seçimlerinden önce yapılacağı paylaşıldı ve PTT, kargo teslim problemlerini gidermek adına personel ve postacı alımı yapılacağı da belirtti. Detaylı ayrıntının ise yakında yapılacağı ifade edildi.

k5454554-001.jpg

POSTACI İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Yapılan duyuruda PTT'de postacı olarak çalışmak isteyen adayların şu şartları karşılaması gerektiği belirtildi;

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almıyor olmaları
  • 6 aydan fazla hapis yatmamış olmaları
  • Erkek adaylar ile ilgili askerlik durum belgesi talep ediliyor

Öte yandan güvenlik görevlisi alımı için adayların özel güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olmaları ile beraber KPSS puanlarının 65 üzerinde olması gerekir.

BAŞVURU AYTINTILARI BELLİ OLDU

Yapılan duyuruda şunlar söylenildi; Kişiler gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alınacaklar. Söz konusu ilan yayımlandığında PTT’nin sitesi üzerinden yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda belirtilen adımlar izlenecek.

k554554-1-001.jpg

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT’nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

HANGİ ADAYLAR PTT PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURABİLİR?

Konu ile ilgili olarak PTT personel alımı genel şartları ise şöyle aktarıldı:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde

istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN