Rekor kıran altın fiyatları için kritik gün

Rekor kıran altın fiyatları için kritik gün

Üst üste rekor kıran döviz kuru nedeniyle altın fiyatları da son 6 aydaki en hızlı yükselişini kaydetti. Gram altının fiyat 631 lirayı aşarken altın yatırımcılarının gözü bugün açıklanacak Avrupa enflasyon verisinde olacak.

Altın fiyatları, geçen hafta son 6 aydaki en hızlı yükselişini kaydederek tüm zamanların en yüksek rakamını görmeye devam ediyor.

Gram altın yurt dışı ve içerde yükselen kur etkisiyle 631 lira seviyelerine taşındı. İşlemler bugün 630 seviyelerinde geçiyor.

Ons altın dün dolar endeksinde yükselişin hız kazanmasıyla beraber 1857 bandı altına geriledi. Spot altın 1877 seviyesine kadar çıkmıştı.

GÖZLER EURO BÖLGESİ ENFLASYONUNDA

Piyasaların bugünkü en önemli gündemi, saat 13:00'da açıklanacak olan Euro Bölgesi için final enflasyon rakamlarında. Bölgede enflasyon ilk verilerle aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 4,1 artış göstermişti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, önümüzdeki dört yıl boyunca merkez bankasını yönetecek kişinin kim olacağına karar vereceği tarih yaklaşırken, Fed yetkilileri arasında yüksek enflasyona nasıl karşılık verileceğine dair tartışmaların hız kazandığı görüldü.

Bu arada ABD Hazine Bakanı Yellen da ABD'nin borç limitine 15 Aralık'ta ulaşacağını tahmin ettiğini belirtti.

Uzmanlar, altının ons fiyatında 1.870 doların önemli direnç, 1.810 doların destek konumuna geldiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN