Rus iş dünyasından yaptırım önlemi: Altı günlük çalışma tavsiyesi

Rus iş dünyasından yaptırım önlemi: Altı günlük çalışma tavsiyesi

Rus iş dünyası Kremlin'e, Rusya ekonomisinin Batı yaptırımlarına karşı önlem için ülke çapında altı günlük çalışma haftası uygulanabileceğini tavsiye etti.

Avanti İş Kulübü'nün Rusya Çalışma Bakanı'na yazdığı mektupta, "Hükümetin ve merkez bankasının açık hamleleri sayesinde, Rusya ekonomisi ve ulusal para birimi sadece yaptırıma dayanmakla kalmadı, aynı zamanda strese karşı da direnç gösterdi. Bununla birlikte, şu anda finansal ve ekonomik sistemimizin ek yatırımlara olan ihtiyacı devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Avanti'nin internet sitesine göre, kulüpte Rus iş liderlerinin yanı sıra birkaç Rus parlamento üyesi de bulunuyor.

Mektupta, Rusya'nın Kırım'ı işgal ettiği 2014'teki ilk yaptırım paketi öncesinde, ekonominin dünyanın en büyük beşi arasında yer alacak şekilde istikrarlı bir şekilde büyüdüğü, ancak artan mali stresin ortasında daha fazlasının yapılması gerektiği belirtildi.

Kulüp, haftalık çalışma günün artırılmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2023 için belirlediği hedeflere ulaşmasına yardımcı olacağını ve aynı zamanda diğer ülkelere bağımlılığı azaltırken ülkeyi teknolojik ve endüstriyel bir atılım için daha iyi konumlandıracağını ileri sürdü.

SEFERBERLİK VE ÜLKEDEN KAÇIŞLAR İŞ GÜCÜNÜ DÜŞÜRDÜ

İş dünyasının Kremlin'e yaptığı çağrı, Rusya'nın iş gücü sıkıntısını rekor seviyede yaşadığı dönemde gündeme geldi. Ukrayna'ya yönelik yürütülen işgal, 300 bin askerin seferber edilmesine ek olarak vatandaşların Rusya'dan göç etmesine yol açtı.

Bu arada AB ülkeleri, Avrupa'nın Rusya'dan yaptığı enerji ithalatında özellikle sert düşüşler görülmesinin ardından, Rusya'ya yönelik ek yaptırımlar için görüşmeler yapıyor.

'ÇİN'LE TİCARETTE HEDEF 200 MİLYAR DOLAR'

Insider'da yer alan habere göre yaptırımlar yoluyla; Ağustos 2022'de Rus kömürü, Aralık 2022'de ham petrolü ve ardından Şubat ayında rafine edilmiş petrol ürünleri yasaklandı. Geçen yıl boyunca Rusya, ihracatı ayakta tutmak için Çin ve Hindistan'la ticarete giderek daha fazla bağımlı hale geldi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Çin ile ticaretin bu yıl yeni bir rekor kıracağını söyledi. Başbakan, toplam ticaret hacminin 2023'te 200 milyar dolara ulaşabileceğine inanıyor. Rusya ve Çin arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 190 milyar dolara ulaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN