Rus tahvil yatırımcıları kupon ödemelerini aldı

Rus tahvil yatırımcıları kupon ödemelerini aldı

Savaş sonrası ağır yaptırımların altında kalan Rusya'nın tahvil ödemelerini ruble olarak yapmak istemesi, bunun temerrüde düşme anlamına geleceği uyarılarıyla karşılanmıştı. Rusya'nın dolar cinsinden yaptığı ödemelerin yatırımcılara ulaştığı bildirildi.

Ekonomi çevreleri, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı askeri operasyonun ardından karşı karşıya kaldığı ağır yaptırımlar neticesinde temerrüde düşebileceğinden endişe ediyordu. Rus Hazine’sinin tahvil karşılığı yapması gereken kupon ödemelerini ruble cinsinden yapmak istemesi, bunun temerrüde düşmek anlamına geleceği uyarılarıyla karşılanmıştı.

Rusya Maliye Bakanlığı, söz konusu ödemenin yetkili banka olan Citi’ye ulaştığını duyurmuştu. İngiltere, Almanya ve ABD'deki portföy yöneticileri, 117,2 milyon dolarlık tahvil kupon ödemesinin kendilerine ulaştığını duyurdu.

2 BUÇUK AYDA 500 MİLYON DOLAR ÖDEME

Bloomberg HT’nin Bloomberg’e dayandığı habere göre, yatırımcılar ödemelerini almayı başarsa da Rusya'nın önümüzdeki 10 hafta içinde 488 milyon dolarlık faiz ödemesi bulunuyor. Gelecek ay için ise 2 milyar dolarlık itfa bulunuyor.

Gelecek ay için ise 2 milyar dolarlık itfa ödemesi bulunuyor. Böylece Ruslar, Eurobond ödemelerini büyük ölçüde tamamlamış olacaklar.

TEMERRÜT UYARILARI YAPILMIŞTI

Rusya’nın ‘dost olmayan ülkelerin’ yatırımcılarına yapacağı kupon ödemelerini ruble cinsinden ödeyeceğini duyurması üzerine, kredi derecelendirme kuruluşları yerel para ile ödemenin temerrüt anlamına geleceğini açıklamıştı.

ABD Hazinesi de çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusya Merkez Bankası ve diğer kurumlarıyla ilgili uygulanan yaptırımların en azından mayıs ayına kadar ülkenin dolar üzerinden borç ödemelerine engel teşkil etmeyeceğini açıklamıştı.

S&P Rusya’nın kredi notunu negatif izlemeye almış ve “Rusya’nın borç yükümlülüklerini anlaşıldığı şekilde yerine getirememesi durumunda ve kurumun bu ödemeleri verilen ek sürede yapamayacağına karar vermesi halinde” kredi notunu temerrüde çekebileceklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN