S-400 haberleri yetti: Doları bu kez Rusya ateşledi

S-400 haberleri yetti: Doları bu kez Rusya ateşledi

Bloomberg, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir araya gelmesinin öncesinde 'Türkiye'nin Rus uzmanları Biden’a sinyal göndermek için eve yolladığını' iddia etmişti. Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi'nin sözcüsü Valeriya Reşetnikova ise bu iddiaları yalanladı. Bu gelişmeler doların hızla yükselmesine neden oldu.

Bloomberg, ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la liderler zirvesinde bir araya gelmesinin öncesinde 'Türkiye'nin Rus uzmanları Biden’a sinyal göndermek için eve yolladığını' iddia etmişti.

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD'li mevkidaşı Joe Biden'ın haziran ortasında NATO zirvesinde bir araya geleceğine dikkat çekildi ve 'Türkiye'nin Rus uzmanları Biden’a sinyal göndermek için eve yolladığını' iddiası Washington'a "bir konuda taviz vermeye hazır olduğu" konusunda verilmiş mesaj olarak değerlendirildi.

HABERDEN SONRA DÖVİZ YÜKSELDİ

Haberin yayınlanmasından hemen sonra dolar yükselmeye başladı. Dolar 8.71 TL'ye kadar yükselirken, borsada ise sert satışlar başladı. Yüzde 1 düşen borsada bankacılık hisseleri satış yemeye başladı.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi, Türkiye'nin 'Rusya'dan gelen S-400 uzmanlarını geri göndereceğine' ilişkin basında çıkan haberleri yalanladı. Dolar yükselişine ivme kazandırdı.

Sputnik'e konuşan kurumun sözcüsü Valeriya Reşetnikova, "S-400 sözleşmesiyle bağlantılı olarak, Türkiye'de bulunan Rus teknik uzmanların dönüşü daha önce onaylanan takvime göre gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN