SASA'dan 2 milyar TL'lik hisse geri alım kararı!

SASA'dan 2 milyar TL'lik hisse geri alım kararı!

Sasa Polyester, şirket paylarında sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla 2 milyar TL'lik hisse geri alım kararı aldı.

Sasa Polyester'den yapılan açıklamaya göre, şirket yönetim kurulu, iç kaynaklardan karşılanmak üzere azami 2 milyar TL fon tutarıyla hisse geri alım programını onayladı.

Geri alım programının azami süresi ise 3 yıl olarak belirlendi.

Açıklamada, hisse geri alım kararının gerekçesi şu şekilde açıklandı

"Şirketimiz paylarında sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 13.06.2023 tarihli ve 25133 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sermaye Piyasası Mevzuatı Tebliği'nin 6. maddesine dayanılarak Yönetim Kurulumuzca 08.03.2024 tarihinde 2.000.000.000 TL nominal tutarlı pay geri alım programı onaylanmıştır"

Sasa Polyester'in hisse geri alım kararı, yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı. Şirket hisseleri, haberin ardından Borsa İstanbul'da yükselişe geçti.

Hisse geri alımları, genellikle şirketlerin hisse fiyatlarını desteklemek ve yatırımcı ilgisini artırmak için kullandığı bir yöntem. Sasa Polyester'in hisse geri alım kararı da şirketin hisse fiyatının yukarı yönlü hareketini desteklemesi ve yatırımcı ilgisini artırması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN