Savaş altın ve doları vuracak! İslam Memiş "batma ihtimaliniz çok yüksek" diyerek uyardı: Bunu yapmayan elindekini unutsun

Savaş altın ve doları vuracak! İslam Memiş "batma ihtimaliniz çok yüksek" diyerek uyardı: Bunu yapmayan elindekini unutsun

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından yatırımcılar, ekonomistlerden gelecek açıklamaları bekliyor. Dolar endeksindeki yükselişin ardından baskılanan ons altın düşmeye devam ederken, gram altının akıbeti merak konusu oldu. İslam Memiş'ten gelen uyarılar, yatırımcıyı korkuttu. İşte tüm detaylar...

Filistin ile İsrail arasında başlayan savaş piyasaları da etkiliyor. Yatırımcıların yükselen endişesi üzerine, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten açıklama geldi. Gram altının akıbetini merak eden yatırımcılara, uyarılarını paylaştı.

SAVAŞ ALTIN FİYATLARINI ETKİLEDİ

Son haftalarda düşüş yaşayan altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Dolar endeksinde yaşanan yükselişin ardından baskılanan ons altın fiyatları, ülkemizdeki gram altın fiyatlarını da etkiledi. Fakat, yükselen dolar kuru altın fiyatlarındaki düşüşü karşıladı. Filistin ile İsrail arasında çıkan savaş ise yatırımcıları tedirgin etti.

Savaş sebebiyle yatırımcılar, güvenilir liman olarak altına hücum etti. Cuma günü itibariyle ons altın fiyatlarında yükseliş, gram altına da yansıdı. Bulunduğumuz haftaya kadar düşüşle başlayan gram altın, bu haftaya yükseliş ile başladı. Geçtiğimiz günü 1.626 TL seviyelerinden tamamlarken, yeni haftada 1.650 TL seviyesinden işlem görüyor.

0x0-altin-fiyatlari-13-temmuz-2023-gram-altin-ceyrek-altin-22-ayar-bilezik-ve-cumhuriyet-bugun-kac-tl-1689233000047.jpg

YENİ HAFTADA ALTIN PİYASASI

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları paylaşıldı. Gram altın 1.650 TL seviyelerinde, çeyrek altın 2.710 TL seviyelerinde, Cumhuriyet altını ise 11.080 TL seviyelerinden işlem görüyor. Dolar endeksi tarafından baskılanan ons altın fiyatlarında ise yüzde 1 artış sonrası 1.850 dolar seviyelerine yükseldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN AÇIKLAMASI

İsrail ile Hammas arasında geçen savaşın ardından artan altın talebi üzerine, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten açıklama geldi. TV100'e aktardığı yazılarında İslam Memiş'in düşünceleri şu şekilde;

Tabii ki bundan sonra küresel ekonomiler normal işlemeyecek. Dünya genelinde savaşın konuşulacağı bir döneme girdik. Enflasyonun geçici olacağına gerçekten inanmış mıydınız? Maalesef, geçici olan bir şey yok.

Bugünden itibaren piyasada günlük veya aylık işlem yapanlar dikkat etsin. Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek olur.

Bugün savaş sonrası ilk günümüz. Cuma günü ile bugün arasında ne fark mı var?

Dolar/TL 27,57’den 28,12’ye Avro/TL 29,22’den 29,74’e Gram altın 1.701’den 1.743’e Ons altın 1.833 dolardan 1.855 dolara yükselirken Borsa 8.464 puandan 7.900 puana geriler. Dediğim gibi, bugün daha ilk günümüz. Yani, savaş fiyatlaması daha yeni başladı!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN