Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu: Duyan döviz bürosuna koşuyor!

Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu: Duyan döviz bürosuna koşuyor!

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Dolar Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'den gelen ekonomik verilerle dalgalanmaya devam ederken 19,50 TL sınırını aşmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar 20 TL'yi aşacak mı?' sorularını araştırırken Selçuk Geçer'den korkutan tahmin geldi. 'Hayırlı olsun' diyen Geçer, doların 25 TL olacağı tarihi duyurdu. Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor! İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini...

Dolar bayram haftasında 19 lira 50 kuruş seviyesini aştı. Yatırımcılar dövizde yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken gözler Merkez Bankası'ndan gelecek olan faiz kararına odaklanışmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Merkez Bankası'nın faiz kararı doları nasıl etkiler? Dolar alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırıyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için beklediği seviyeleri güncelledi. Dolar için korkutam tahmin! 'Hayırlı olsun' diyen Geçer, doların 25 TL olacağı tarihi açıkladı. Dolar borcu olanlar yandı. İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini ve dolarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

kjkjkj-36.jpg

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. (TCMB) Para Politikası Kurulu faiz kararını 27 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı dolarda nasıl bir hareketliliğe neden olacak? Dolar alınır mı, satılır mı? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanları uyardı. O tarihte 25 TL olacak!

"DOLARDA 25 TL SEVİYESİ HAYIRLI OLSUN"

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasalardaki son durumu değerlendiren Selçuk Geçer, 'Hayırlı olsun' diyerek beklediği seviyeleri açıkladı. Dolarda 25 TL seviyelerini beklediğini açıklayan Geçer, şunları söyledi:

"Dolar 19.56 TL'yi gördü, bir müddet sonra geri döndü. Ufak ufak kıpırdanmalar başladı. Yakın zamanda 20 liranın üzerine görürüz. Onun öncesinde 19.80 ile 19.90 arasında gider gelir, klasik hareketini yapar. 20 TL'ye giderken biraz zorlanır. Çünkü psikolojik bir sınır var orada. 9 liradan 10 liraya geçmesi çok zordu. Sonra 11, 12, 13, 14 lira için çok hızlı ilerlemişti. 20 lirayı kırana kadar biraz zorlanır. 20 lirayı kırdıktan sonra biz 24 -25 lirayı görürüz yakın zamanda. Altını çizelim bunun. Bu kıpırdanmalar onun göstergesi. Seçim öncesi bu rakamı görür müyüz, orası biraz zor. Çünkü inanılmaz para harcanıyor."

yeni-jhjhjh-1.jpg

SEÇİMDEN SONRA DOLAR NE KADAR OLACAK?

Seçimler sonrasında dolarda sert hareketlilikler olabileceğini belirten Geçer, "Doları bu seviyelerde tutmak için elinden gelen her şey yapılıyor. Seçimlere kadar biz 19.80 sınırlarında doları görmeye devam ederiz. Sonrasında çok sert hareketler görebiliriz. Dikkatli olmakta fayda var." dedi.

hjjhjhjh-11.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE YÖNDE OLACAK?

TCMB'nin açıklayacağı kararda faiz artışı beklenmiyor. TCMB'nin kararının sabit bırakma ya da indirme yönünde olacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN