Sevgililer günü tarifesi: Dalında 25, tezgahta 150 lira

Sevgililer günü tarifesi: Dalında 25, tezgahta 150 lira

Sevgililer Günü yaklaşırken gül fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Adana'da, bir adet gül dalında 25 liradan satılırken, çiçekçilerde bu fiyat 150 liraya kadar çıkıyor. Gül üreticisi Ogün Sever Okur, "Özel günlerde fiyatlar çok artıyor, sonrasında düşüşe geçiyor" dedi.

Adana'da gül üreticileri, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yoğun bir hasat dönemi yaşıyor. Kentte, gülün dalında tanesi 25 liradan satılırken, çiçekçilerde bu fiyat 100 ila 150 TL arasında değişiyor.

Üreticiler, hem yerel hem de uluslararası pazarlardan gelen siparişleri karşılamak için çaba harcıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren seralara giren üreticiler, öğleden sonraya kadar çiçek kesimlerini gerçekleştiriyor. Kesilen çiçekler, mezatlarda satıldıktan sonra ülkenin dört bir yanına dağıtılıyor. Gül üreticisi Ogün Sever Okur, seradaki fiyatlardan memnun olduklarını ancak çiçekçilerdeki satış fiyatları ile aralarındaki makas farkının dikkate değer olduğunu belirtti.

Okur, "14 Şubat öncesi talep çok fazla, sürekli çalışıyoruz. Adana'da 100-150 liraya çiçekçiler satıyor ama başka şehirlerde fiyatlar daha da artıyor. Bunun için ne yapılır bilmiyoruz" şeklinde konuştu. Gül fiyatlarının özel günlerde yükseldiğini ve 8 Mart'tan sonra düşüşe geçeceğini vurgulayan Okur, "Özel günlerde fiyatlar çok artıyor, sonrasında düşüşe geçiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN