Sezonun en ucuz meyvesi mandalina oldu: Kilosu 15 TL'den 8 TL'ye düştü

Sezonun en ucuz meyvesi mandalina oldu: Kilosu 15 TL'den 8 TL'ye düştü

Adana’da mandalina hasadı tüm hızıyla sürerken, dalında 15 TL’den alıcı bulan ürünün fiyatı 8 TL’ye kadar düştü. Kuraklık ve don nedeniyle portakal ile limonda rekolte düşerken, mandalina bu sezonun hem üreticiler hem de tüketiciler için en uygun fiyatlı meyvesi oldu.

Adana’da bahçede 15 TL’den başlayan mandalina fiyatı 8 TL’ye kadar geriledi. Portakal ve limonda rekolte düşerken, mandalina hem üretici hem de tüketicinin yüzünü güldürdü.

yh.jpg

Üretimin merkezlerinden Çukurova’da bir çok üründe hasat sürüyor. Kozan ilçesi Bucak bölgesinde hasat tüm hızıyla devam ederken, işçiler sabahın ilk ışıklarından itibaren yoğun mesai yapıyor. Bu yıl kuraklık ve don nedeniyle portakal ile limonda rekolte düşerken, mandalina da hem üreticinin hem de narenciye işçilerinin yüzünü güldürdü.

mandalina2.jpg

'LİMON VE PORTAKAL BU YIL ÇOK AZ'

10 dönümlük bahçede hasat yapan Mehmet Kopçak, "Mandalinanın ilk hasadına 15 TL’den başlamıştık, şu anda 8 TL’ye düştü. Rekolte güzel ama diğer narenciye ürünleri, özellikle limon ve portakal, bu yıl çok az. Bucak bölgesi Adana’da portakal denilince akla gelen, tescilli lezzetleriyle bilinen önemli bir üretim merkezi. Mandalina ise bölgeye özgü aromasıyla yoğun talep görüyor. 20 kişiyle bahçede 580 kasa hasat yaptık. Ancak mandalina dalında 8 TL’ye düşünce tüccarlar kesim yaptırmakta zorlanıyor, biz de iş bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

mandalina.jpg

Hasatta çalışan tarım işçilerinden Meryem Durmuş ise "Sabah 6’da mesaimiz başlıyor, 8 saat boyunca hasat yapıyoruz. Bu yıl mandalina hasadı çok güzel geçti. Don vurduğu için işsiz kalırız diye korktuk ama Rabbim rızkımızı verdi" diye konuştu.
Bir diğer işçi Ayşe Kocakaplan da, "580 kasa doldurduk, soğuktan dolayı ürün olmaz diye düşünüyorduk ama çok güzel mandalina oldu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN