SGK başuzmanı tartışmalara noktayı koydu! Her tahmini tutan isim asgari ücreti açıkladı

SGK başuzmanı tartışmalara noktayı koydu! Her tahmini tutan isim asgari ücreti açıkladı

Yıl sonuna doğru yaklaşırken milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2024 yılında asgari ücrete yapılacak olan zamda. Enflasyondaki artış ile birlikte asgari ücrete paralel olarak zam yapılması beklenirken kulislerden asgari ücret zammı ile ilgili önemli bilgiler gelmeye devam ediyor. Peki 2024 asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını duyurdu. Her tahmini tutan isim asgari ücreti açıkladı!

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Milyonlarca insanın merakla beklediği 2024 yılının asgari ücret zammında detaylar netleşmeye başladı. Enflasyon rakamlarına göre yapılması beklenen asgari ücret zammıyla ilgili SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan sevindiren haber geldi. Her tahmini tutan isim asgari ücreti açıkladı! Çalışanlar bu rakamı duyunca sevinçten havalara uçacak. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte 2024 yılı asgari ücret zammı...

SGK BAŞUZMANI DUYURDU: ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM GELİYOR

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan aynı zamanda memur ve emeklileri ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili detaylar paylaşılmaya devam ediliyor. Ekonomistlerden peş peşe yeni açıklamalar gelirken SGK Başuzmanı İsa Karakaş yeni açıklanacak asgari ücretin 17 bin lira olacağını duyurdu. Beklenen zam oranı ise Aralık ayında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından duyurulacak.

Yeni asgari ücretin 17 bin TL olacağını belirten İsa Karakaş, "6 aylık enflasyon beklentisinin yüzde 37,75 ile yüzde 40 arasında değişeceğini söyleyebiliriz. Buradan hareketle hükümetin en azından yüzde 10’luk bir refah payı ile geçinme endekslerini, çalışanların durumlarını göze alacağını hesap edersek, geçen yıla göre sadece 10 puan bile arttırırsa asgari ücret 17 bin lira civarlarına çıkabilir." dedi.

sgk-basuzmani-tartismalara-noktayi-koydu-her-tahmini-tutan-isim-asgari-ucreti-acikladi-1.jpg

"YIL SONUNDA 20 BİN YL'Yİ GÖRECEK"

Yıl sonu asgari ücret brütünün 20 bin TL olacağını söyleyen Karakaş, "Yıl sonu itibarıyla asgari ücretin brüt 20 bin lira olabileceğini söyleyebiliriz. Bu 20 bin liradan işçi hissesi olarak yüzde 14 SGK payı, yüzde 1 işsizlik sigortası payını düştüğümüz zaman bunun 17 bin liraya tekabül edeceğini söyleyebiliriz.

İşverenler tarafından baktığımızda da 20’den fazla teşvik olduğunu görüyoruz. Yükümlülüğünü yerine getiren bütün işverenlerin SGK işveren hissesinden yüzde 5 oranında indirim yapıldığını da göz önüne aldığımız zaman işveren maliyeti 23 bin 500 lira olarak öngörülebilir." ifadelerini kullandı.

sgk-basuzmani-tartismalara-noktayi-koydu-her-tahmini-tutan-isim-asgari-ucreti-acikladi.jpg

Sözlerine devam eden Karakaş, "2016 yılından itibaren hükümet işverenlere ayrıca asgari ücret desteği vermektedir.

Asgari ücret desteğinin de Ocak 2024’ten itibaren en az bin lira olacağını da varsayarsak, asgari ücretin işveren maliyeti 22 bin 500 lira, brüt asgari ücret 20 bin lira, çalışanın cebine girecek net asgari ücretin ise en az 17 bin lira olacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN