SGK'nın hatalı çıkardığı borç kaydı, KDK başvurusuyla silindi

SGK'nın hatalı çıkardığı borç kaydı, KDK başvurusuyla silindi

İsteğe bağlı bağ-kurlulara sağlık karnesi verilmesi hizmetinin iptalini 2004 yılında yaptırmayan, SGK'nın 5 bin 700 lira borç çıkardığı kişinin mağduriyetini KDK engelledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 2004'ten alacağı paraya zaman aşımı hükümleri uyguladığı bir kişi, 5 bin 700 lira borç çıkmasının ardından Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurarak borç kaydını sildirdi.

KDK'den yapılan açıklamaya göre, 2004'te isteğe bağlı Bağ-Kur'lulara sağlık karnesi verilmesi hizmetinin iptal edilmesinden habersiz olan bir vatandaş, vize işlemi yaptırarak engelli kızı için sağlık hizmeti almaya, ödeme yapmaya devam etti. Bir süre sonra SGK ile yapılan alacak-verecek hesabı sonucu vatandaşın 609 Türk lirası alacaklı olduğu anlaşıldı ancak bu paranın iadesi yapılmadı.

DİLEKÇE VERDİ, SONUÇ ALAMADI

2021'de SGK tarafından kendisine 5 bin 700 lira borç çıkarılan, 2004'ten alacağı olan paraya da zaman aşımı hükümleri uygulanan kişi, borcun silinmesi için dilekçe ile kuruma başvurdu fakat sonuç alamadı. Yapılandırma ile borcunu taksitler halinde ödemek isteyen vatandaş, kurum avukatlarına yönlendirildi, vekalet ücreti talep edilmesi üzerine ise KDK'ye başvuru yaptı.

KDK'nin, SGK yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından başvurucuya çıkarılan borç silindi ve başvurucunun mağduriyeti giderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN