Sıfır otomobilde görülmemiş zam! O güne kadar aldınız aldınız: Böylesi görülmedi

Sıfır otomobilde görülmemiş zam! O güne kadar aldınız aldınız: Böylesi görülmedi

Otomobil piyasasına dev zam geliyor. Bu kez gelecek zam kurdaki artıştan kaynaklanırken zam ÖTV'yi de etkileyecek. Uzmanlar çifte zam için tarih vererek uyardı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Sıfır taşıt yakalamak ve temin etmek neredeyse mümkün olmaktan çıktı. Vasıta elde etmeyi düşünenler bugün talep etseler dahi o araca erişmeleri en az 2 ayı buluyor. Bu süre zarfında ise otomobiller döviz kuru farkı sebebiyle değer kazanıyor. Kur farkı kaynaklı yükselişin yanında, sektör temsilcilerinden de kötü haber geldi: Sıfır otomobilde o tarihte fiyat artışı yaşanacak. İşte sıfır otomobil ücretleri hakkında son dakika haberinin ayrıntıları...

Sıfır otomobilde talebin karşılanamaması, bayilere ulaşan araçların hemen tükenmesine yol açıyor; bu nedenle istedikleri otomobile kavuşabilen vatandaşlar oldukça şanslı. Zira önümüzdeki hafta yeni bir artış daha geliyor. Sıfır otomobil ücretlerinde döviz kuru farkı nedeniyle Mayıs ayında %3'lük artış öngörülüyor.

Otomobil ücretlerindeki yükseliş; pandemi süreciyle başlamış, çip kriziyle devam etmiş, Rusya-Ukrayna savaşıyla da bir türlü son bulmamıştı.

'20 BİN LİRALIK ARTIŞ 30 BİN LİRAYA ÇIKIYOR'

Kanal D Haber'e konuşan Satış Müdürü Ahmet Zora, sıfır otomobil piyasasındaki mevcut durum hakkında "Talep oldukça fazla, yeterince araç gelmiyor. Gelen araçlar ise hızlıca tükeniyor" şeklinde ifade kullanarak şunları ekledi:

"Döviz kuru sürekli değişkenlik gösterdiği için araç ücretlerine de %3 ila %5 arasında artışlar geliyor. Ancak bu farkların üzerine vergiler de eklendiğinde anahtar teslim ücrete bu oran daha da fazla yansıyor. Otomobil ücretleri genellikle Euro kuruna bağlı. 20 bin liralık artış 30 bin liraya ulaşabiliyor. Kaliteli bir araç alırsanız, 1 milyondan aşağısı yok!

'ÖTV DİLİMİ ÜCRETLERİ ETKİLİYOR'

ÖTV dilimi değişen araçlarda fiyat artışı daha da fazla olacak. Şu an itibariyle artık %70'ten başlıyor ÖTV oranları. Bu da otomatik olarak yeni aracın anahtar teslim ücretine bir fark olarak yansıyor."

BİR YILDAKİ FİYAT ARTIŞI YÜZDE 70'İ BULDU

Geçen seneye kıyasla bu sene arasındaki fiyat artışı ortalama %70'i buldu. Sıfır otomobil almak için bekleyenlerin gözü şimdi Mayıs ayında araba fiyatlarındaki son durumun nasıl olacağına odaklandı.

Ender kullanılan sözcüklerle yazılan makalelerin daha ilgi çekici olması ve okuyucuyu daha fazla etkilemesi beklenmektedir. Yazı diline zenginlik katmak ve farklı ifadeler kullanarak, daha fazla kişinin dikkatini çekmeyi hedeflemekteyiz.

Önümüzdeki günlerde yaşanacak olan sıfır otomobil fiyatlarındaki artış, vatandaşlar tarafından dikkatle takip edilecektir. Bu durum, otomobil sektörünün geleceğini de yakından etkileyecek unsurlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle, söz konusu durumun ve sonrasında yaşanabilecek gelişmelerin önemi daha da büyümektedir.

Sonuç olarak, sıfır otomobil piyasasındaki mevcut durum ve beklenen fiyat artışları, alıcıları ve sektör temsilcilerini yakından ilgilendiren önemli konular arasında bulunmaktadır. İlgili tarafların bu konuda bilinçli ve dikkatli hareket etmeleri, yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmesine yardımcı olacaktır. Bu sayede, otomobil sektöründe daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya ulaşılması amaçlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN