Sıfır otomobilde yıllar sonra bir ilk! Araç alacaklar dikkat: Bunu kimse beklemiyordu

Sıfır otomobilde yıllar sonra bir ilk! Araç alacaklar dikkat: Bunu kimse beklemiyordu

Otomobil piyasasındaki fırsatçılıkla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin etkisi görülmeye başlıyor. Uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının gerilemeye başlamasının yeni araç fiyatlarına da yansıdığını ifade etti.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, yaptığı açıklamada, otomobil fiyatlarındaki indirimlere dikkat çekti. CNN Türk'e konuşan Ertemel, bazı araçlarda yüzde 3 ila 5 arasında indirimler olduğunu belirterek, bu rahatlamayı yıl sonuna kadar daha da artacağını söyledi.

İKİNCİ EL ARAÇLARDA YÜKSELİŞ DURDU

rewrw.jpg

Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği düzenlemelerin olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını dile getirdi. Özellikle spekülatif fiyatların kontrol altına alındığını belirten Ertemel, talepteki azalmaların ve ikinci el araç fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin durduğunu ifade etti.

Başkan Ertemel, belirlenen kurallara rağmen zaman zaman sorunlar yaşanabileceğini vurgulayarak, Ticaret Bakanlığı'nın konu üzerinde titizlikle denetimlerini sürdürdüğünü aktardı. Vatandaşların bu konuya duyarlı yaklaştığını belirten Ertemel, basın ve sosyal medyada bu tür durumların sıkça paylaşıldığına dikkat çekti.

YÜZDE 40'I SİPARİŞLERİNİ İPTAL ETTİ

rteter.jpg​​​​​​​

Denetimlerin etkili bir şekilde yürütülmesi, vatandaşların yüksek fiyat taleplerine karşı direnmesi ve sıfır araç tedarik sorunlarının azalmasıyla birlikte, bu tür yöntemlerin etkisinin zamanla azalacağını söyleyen Ertemel, ayrıca ticari amaçla araç alan bireysel kullanıcıların yaklaşık yüzde 40'ının siparişlerini iptal ettiğini belirtti. Bu durumun sonucunda, ihtiyaç odaklı otomobil almak isteyen vatandaşların talebinin arttığına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN