Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD Hazine Bakanı Bessent ile Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Şimşek, iki ülkenin işbirliğini artırarak büyüme, teknoloji ve bölgesel güvenlik alanlarında potansiyeli geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent'in sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, Türkiye ve ABD arasında ticaret, savunma, uzay, enerji, yapay zeka ve robotik gibi stratejik alanlarda işbirliğini derinleştirme kararlılığını vurguladı. Şimşek, Türkiye'nin ekonomik büyümeyi teşvik etmek, teknolojik ilerlemeyi sağlamak ve bölgesel barışa katkı sağlamak adına bu işbirliğini geliştirmeyi sabırsızlıkla beklediğini belirtti.
ABD Hazine Bakanı Bessent ise yaptığı paylaşımda, iki ülkenin ekonomik ilişkilerini güçlendirmeyi ve Ukrayna-Rusya konusundaki işbirliğini artırmayı konuştuklarını ifade etti. Ayrıca Bessent, Trump yönetiminin İran'a yönelik baskı politikasına bağlılıklarını da dile getirdi.