Şimşek'ten Merkez Bankası'nın sıkılaşma hamlesine destek: Enflasyonist eğilimleri kıracak

Şimşek'ten Merkez Bankası'nın sıkılaşma hamlesine destek: Enflasyonist eğilimleri kıracak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kapsamında aldığı yeni sıkılaşma tedbirlerine tam destek verdi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şubat ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde olduğunu ve dezenflasyon sürecinin zaman ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ekonomideki enflasyonla mücadele kapsamında aldığı yeni sıkılaşma tedbirlerini desteklediğini açıkça ifade etti. TCMB'nin, TL ticari krediler, ihtiyaç kredileri ve taşıt kredileri için belirlediği aylık büyüme sınırlarını daha da sıkılaştırma kararı, ekonomide dengelenme ve enflasyonist baskıların azaltılması hedefiyle alındı. Bu çerçevede, ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2'ye, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2'ye indirildi. Taşıt kredilerinde ise mevcut yüzde 2'lik sınır korundu.

'MERKEZ BANKASI’NA DESTEĞİMİZ TAMDIR'

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şubat ayında gerçekleşen aylık enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde olduğuna dikkat çekti ve dezenflasyon sürecinin zaman ve kararlılık gerektirdiğine vurgu yaptı. Şimşek, "Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır," diyerek TCMB'nin sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkı sağlayacağını belirtti.

İşte Şimşek'in o açıklaması:

"Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN