Son Dakika: AK Parti'den 'Asgari Ücrete Temmuz' Zammı Mesajı! Erdoğan Kapıları Kapamıştı Ama Asgari Ücrete Ek Zam Gündemde

Son Dakika: AK Parti'den 'Asgari Ücrete Temmuz' Zammı Mesajı! Erdoğan Kapıları Kapamıştı Ama Asgari Ücrete Ek Zam Gündemde

Temmuz ayında asgari ücretliler maaşlarında enflasyon farkı düzenlemesi bekliyor. Dün 3600 ek göstergedeki düzenlemeleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ile ilgili olarak Ocak ayını işaret etmişti. Bu gün ise AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin yaptığı asgari ücretlilere yönelik açıklama yeniden umurları yeşertti.

Temmuz ayında çalışan memurlar ile memur emeklilerine enflasyon farkı zammı yapılacak. Yapılacak olan Temmuz zammı öncesinde asgari ücretle çalışanlar ise enflasyon farkında zam beklentisi içine girdi. Senede bir kere asgari ücrete zam yapılmasına rağmen 2022 yılının Ocak ayında yapılan yüzde 50 zam neredeyse 4 ayda enflasyona yenildi. TÜİK rakamlarına göre bile Mayıs ayında Türkiye'nin yıllık enflasyonu yüzde 73'ü geçti. Bu nedenle asgari ücretle geçinen çalışanlar Temmuz ayında maaşlarında yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor.

asgari-ucrete-zam-erdogan.jpg

EDOĞAN ASGARİ ÜCRETE ZAM İÇİN NE DEDİ?

Dün Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek gösterge bekleyenlere tüm memurları kapsayacak şekilde düzenleme yaptıklarını ve ek göstergede 600 puanlık artış sağladıklarını açıklamıştı. 3600 ek gösterge düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılının Ocak ayına kadar 3600 ek göstergedeki düzenlemelerin yasallaşacağını ifade etti. Erdoğan asgari ücret ve zam ile ilgili olarak da Ocak ayını işaret etti. Erdoğan daha önce de asgari ücretlilerin maaşlarına zam yapılması il ilgili olarak ocak ayı demişti. Yani Erdoğan'ın gündeminde asgari ücrete ara zam yok.

asgari-ucret-temmuz-zammi.jpg

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILMIŞTI VE NE KADAR SÜREDE ERİDİ?

Asgari ücrete 2021 yılının Aralık ayının sonunda yüzde 50 zam yapılmıştı. Asgari ücret yüzde 50 zamla brüt 5 bin lira olurken çalışanın eline ise net olarak 4 bin 253 lira geçecek şekilde yükseltildi. Asgari ücret her sene Aralık ayında hükümet, işveren ve işçi temsilerinin yer aldığı 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' tarafından belirleniyor. Ocak 2022 De yapılan zam Nisan ayında enflasyona yenildi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bile Mayıs ayı yıllık enflasyon oranı yüzde 73'ü geçti.

mehmet-ozhaseki.jpg

ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETE ZAMDA KAPILARI KAPARKEN ÖZHASEKİ'DEN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA GELDİ

Asgari ücret ve emeklilerin maaşlarında bir enflasyon düzenlemesi yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, enflasyon karşısında sabit gelirlileri ezdirmemek alım gücünü ve gelirini arttırmanın hükümetin sorumluluğunda olduğunu belirterek "Sırayla dün iki müjde verdik, önümüzdeki günlerde ise yenileri gelecek, sabır" dedi. Bu sözler sonrası asgari ücrette Temmuz zammı bekleyenlerin umutları yeniden dirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN