Temmuz'da Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Erdoğan'dan Net Asgari Ücret açıklaması

Temmuz'da Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Erdoğan'dan Net Asgari Ücret açıklaması

3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm memurları kapsayacağının açıklanmasından sona asgari ücretle geçinen çalışanların ve işçi emeklilerinin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamadaydı. Merkez Bankası'nın faiz arttırmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrette de son noktayı koydu.

Memurların ve memur emeklilerinin beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 milyon çalışan memuru ilgilendiren düzenlemenin sadece polisleri, sağlık çalışanlarını , öğretmenleri ve din görevlilerini değil tüm memurları kapsayacağını söyledi. Böylece 3600 ek göstergeden 5 milyon 300 bin çalışan ve 22 milyon emekli direk etkilenecek.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINA BÜYÜK ZAM

3600 ek gösterge ile 30 yıl çalışmış olan devlet memurunun aylığına bin 234 lira ile bin 391 lira arası zam yapılacak. Ayrıca emekli ikramiyeleri de 44 bin 500 lira ile 50 bin 150 lira arasında değişen rakamlarda artacak. 3600 ek göstergesinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmedi bekleniyor. TBMM'nden geçecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesinin yıl başından itibaren uygulamaya girmesi bekleniyor. Emeklilerin , çalışan memurların maaşlarında yapılacak artış da yılbaşına kalınca katlanacak. Aynı şekilde emekli ikramiyeleri de katlanarak artacak.

asgari-ucret-temmuz.jpg

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Kabine Toplantısı sonrası Türkiye'de çalışanların yarısından fazlası asgari ücret ve ya bir tık üstün çalışıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bile Türkiye'de Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 73 olmuşken asgari ücrete ocak 2022'de verilen yüzde 50 zam 5 ayda eridi.

Milyonlarca asgari ücret ile çalışan ve işçi emeklilerinin gözü kulağı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için Temmuz'da enflasyon farkı düzenlemesi bekleyenlere yılbaşını işaret etti. Yani şimdilik asgari ücretlilere yılbaşına kadar zam görünmüyor.

asgari-ucret-temmuz-zam.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON VE FAİZ MESAJI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalar da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eylül 2021'de başlattığı faiz indirim kararından geri adım atılmayacağını belirterek faiz artışı beklentisinin de önünü kapadı. Enflasyonun sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını küresel bir sorun olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyayı kasıp kavuran ekonomik buhranda Türkiye'nin tercihinin finansal ilizyonlardan yana olmadığını belirterek "biz yolumuzda kararlıyız" dedi.

Temmuz ayında ücretli çalışanların ücretlerine yansıyacak olan enflasyon farkı ile biraz daha rahatlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "fiyat artışlarını durduracağız. toplumun her kesiminde yaşanan gelir kaybını da uygulamaya koyacağımız yeni adımlara da telefi edeceğiz" dedi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN