3600 Ek Göstergede Beklenen Açıklama: Erdoğan Duyurdu Memurların ve Emeklilerin Maaşları Ne Kadar Artacak?

3600 Ek Göstergede Beklenen Açıklama: Erdoğan Duyurdu Memurların ve Emeklilerin Maaşları Ne Kadar Artacak?

22 milyon çalışan ve emekli memurların beklediği 3600 ek gösterge kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 4 milyon çalışanı kapsaması beklenen 3600 ek göstergede kapsam genişletildi. 5 milyon 300 bin kişi kişiyi etkileyen düzenlemede kime ne kadar zam yapılacağı ve emekli ikramiyelerindeki artış oranları da belli oldu.

Çalışan memurlar ile memur emeklilerinin yıllardır çıkarılmasını istedikleri 3600 ek gösterge ile ilgili AK Parti'nin Kızılcahamam toplantılarından sonra açıklama bekleniyordu. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergede memurlara 600 puanlık artış yapıldı. Bu açıklama ile birlikte 4 milyon çalışan ile 18 milyon memur emeklilerinin maaşlarında ne kadar artış olacağı belli oldu. Çalışan memurların bu değişiklikle emekli olurken alacakları ikramiyelerdeki artış oranı da netleşti.

3600-ek-gosterge-ne-kadar-maas-artacak.jpg

3600 EK GÖSTERGEDE ŞAŞIRTAN GENİŞLEME: TÜM MEMURLARI KAPSAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını duyurduğu 3600 ek gösterge düzenlemesinde sadece 4 meslek grubunda değil tüm memurlar için geçerli 600 puanlık artış yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı 3600 ek gösterge açıklamasında düzenleme için yola çıktıklarında sadece 4 meslek grubunda çalışan memurları kapsaması düşünülen düzenlemenin tüm meslek gruplarını kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi.

3600-ek-gosterge-ne-zaman-cikacak.jpg

Sağlık çalışanları, polisler , öğretmenler ve din görevlileri ile ilgili talepleri karşılamak için yola çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemenin son şeklinde 5 milyon 300 bin memur çalışanı kapsayacak şekilde genişletilen 3600 ek gösterge düzenlemesinde memurlarda 600 puanlık artışa gittiklerini açıkladı.

3600 EK GÖSTERGESİ İLE MEMURLARIN VE EMEKLİLERİN MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

3600 ek gösterge düzenlemesi ile 30 yıl boyunca kamu kurumlarında memur statüsü ile çalışanların maaşlarında bin 234 lira ile bin 391 lira arasında artış olacak. emekli ikramiyelerinde de 44 bin 500 lira ile 50 bin 150 lira arasında artış olacak.

3600-ek-gostergede-ne-kadar-zam-gelecek.jpg

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ NE ZAMAN UYGULANMAYA BAŞLANACAK?

Çalışan memurların ve emeklilerin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis'e gönderileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan düzenlemenin yeni yılda yürürlüğe gireceğini de belirtti. Düzenlemenin ocak 2023 yılında yürürlüğe girmesi ile birlikte çalışanların ve emeklilerin maaşlarında 600 puanlık ek gösterge artışı ile yansıyacak olan artış miktarı da yükselecek.

Memurlarda ek gösterge rakamları hizmet sınıfı, unvan ve dereceye göre değişiyor. Ek gösterge ne kadar yükselirse alınan maaş , emekli ikramiyesi ve emekli maaşları da o kadar yükseliyor. 4 milyon aktif çalışanı kapsaması beklenen 3600 ek gösterge tüm çalışanlara genişletilince 5 milyon 300 memur statüsünde çalışanı etkileyecek.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN