EYT'de Son Gelişmeler: Bakan Bilgin EYT İçin Ne Dedi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Çalışma Başlatıldı

EYT'de Son Gelişmeler: Bakan Bilgin EYT İçin Ne Dedi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Çalışma Başlatıldı

Yüzbinlerce kişinin beklediği EYT ile ilgili çalışmalar merakla beklenirken 3600 ek gösterge sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin de gündemlerinde olduğunu söyleyerek "Çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Bu açıklamadan sonra milyonların gözü kulağı EYT haberlerine çevrildi.

Seçim çalışmalarına başlayan AK Parti, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaları tamamlayarak Türkiye Büyük Millt Meclisi'ne gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece öğretmen, sağlık çalışanları, din görevlileri ve polisleri kapsayacağı düşünülen 3600 ek göstergenin alanını tüm memurlara kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu. Bu gelişmeden sonra EYT sorununda seçimlerden önce çözülmesini bekleyen milyonlarca mağdurun şimdi gözü kulağı hükümet cephesinden gelecek olan haberlerde.

EYT'DE SON GELİŞME NE? VEDAT BİLGİN NE DEDİ?

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşın uzun zamandır beklediği düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızda gündemimizde diyen Vedat Bilgin "Türkiye'de tüm sorunların çözümü bizim görevimizdir. Her sosyal sorun bizim çözmemiz gereken sorundur. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın sorunu da gündemimizde" dedi.

vedat-bilgin-eyt.jpg

EYT ile ilgili açıklama yapan diğer isimde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş oldu. Mustafa Elitaş, Emeklilikte Yaşa Takılan yani kısaca EYT olarak bilinen problemi ve o sorundan etkilenen insanları araştırıyoruz. Toplamda 7 milyon insanın EYT'li (Emeklilikte Yaşa Takılan) olduğu söyleniyor. Araştırıyoruz." dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmalarının olduğunu belirterek parasal kısımları, bütçeden ne gibi ödemeler yapılacağını, hangi kaynaktan ne kadar aktarılacağını araştırdıklarını da ifade etti.

eyt.jpg

'EYT'DE PARAYI TASARRUFLA MI YOKSA YATIRIMLARI KISARAK MI BULACAĞIZ'

EYT konusunda hesabı iyi yapmak gerekir diyen Mustafa Elitaş, EYT için oluşacak bütçenin tasarruf yoluyla mı yoksa yatırımları kısarak mı sağlanacağının iyi düşünülmesi gerektiğini belirtti.

9 Eylül 1999 yılından önce sigortası başlayanları Emeklilikte Yaşa Takılan yani EYT'li olarak biliyoruz. Bu gurupta toplam 7 milyon insanın olduğu iddia edilirken EYT'li olmak için yaş sınırı dışındaki sigorta süresi ile prim günü şartlarını taşımak gerekiyor.

eyt-son-dakika.jpg

'AİLELERİMİZLE 15 MİLYON EYT.'Lİ GEREĞİNİ YAPARIZ'

Sürekli oyalandıklarını belirten EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Zaten Milliyetçi Harekey Partisi ve AK Parti sorunu biz çözeceğiz diyor. Ama çözüm yine yok. Bu söylemler hiç de inansırıcı gelmiyor. Vaat değil icraat istiyoruz." diyerek "Seçim zamanı ailelerimizle birlikte 15 milyon gerekeni yapacağız." dedi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN