Bakanlıktan yumurta satışı açıklaması: Müfettiş görevlendirildi

Bakanlıktan yumurta satışı açıklaması: Müfettiş görevlendirildi

Ticaret Bakanlığı, yumurta satış fiyatlarında 'kötü niyetli eylemlerde' bulunulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, firmaların tespit edilip cezalandırılması için müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

Enflasyondaki yükselişin önü alınamayınca hükümet temel gıdada KDV’yi yüzde 8’den 1’e indirdi. Ancak iki üç kat artan maliyetler karşısında yumurta üreticileri fiyatlara zam yapmak zorunda kaldı. Üreticiden yumurtayı zamlı alan marketler, KDV indirimini yansıtmalarına rağmen fiyatlarda beklenen düşüş yaşanmadı. Esnafın yaptığı KDV indirimini denetlemek için müfettişler görevlendiren Ticaret Bakanlığı, aynı uygulamayı yumurta üreticileri için de gündeme aldı.

Ticaret Bakanlığı, bazı firmalarca yumurta satış fiyatlarında artışa gidilerek KDV indiriminin vatandaşlara olumlu etkisini ortadan kaldırmak maksadıyla kötü niyetli eylemlerde bulunmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

"Bu itibarla, söz konusu iddianın üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler nezdinde incelenmesi ve varsa kötü niyetli uygulamaların tespit edilerek cezalandırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlığımız Müfettişleri görevlendirilmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN