Benzine 44 kuruş zam

Benzine 44 kuruş zam

Son dakika haberine göre, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası benzine 44 kuruş zam yapıldığını duyurdu.

Benzine 44 kuruşluk zammı Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Twitter hesabından duyurdu.

Yapılan açıklamada, "26/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 44 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." denildi

1 LİTRE BENZİN 8 LİRA 36 KURUŞ OLDU

Geçtiğimiz hafta gelen zamlardan sonra litresi 7 lira 92 kuruş olan benzin gelen son zamla 8 lira 36 kuruştan tüketiciye satılacak. Uzmanlar Eşel Mobil Sistemi'ne devletin herhangi düzenleme yapmaması durumunda benzinin litresinin 11 liraya yükselebileceği uyarısında bulunmuştu.

HÜKÜMET 32 MİLYAR VERGİ HEDEFLİYOR

Akaryakıt fiyatlarına son bir ayda gelen zamlar, buz dağının görünen kısmı olduğu ortaya çıktı. Eşel Mobil Sistemi (EMS) nedeniyle 2021 yılında akaryakıttan yeterli ÖTV'yi alamayan hükümet, 2022 yılında benzin, dizel, LPG'den 32.1 milyar lira vergi almayı hedefliyor. 25 Ekim 2021 Pazartesi günü gece yarısından itibaren benzine 44 kuruş zam yapılması bekleniyordu.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR, ÖTV YÜZDE KAÇ?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Yasası'na göre, litre başına benzin satışlarından 2 lira 53 kuruş, motorinden 2 lira 5 kuruş ve LPG'den de 1 lira ÖTV kesilmesi gerekiyor.

Hükümet 2019 yılında Eşel Mobil Sistemi'ne geçerek, uluslararası piyasalardan kaynaklı akaryakıta gelecek zamları pompaya yansıtmak yerine bu tutarlardan karşılamaya, böylece vergi gelirinin azalması pahasına akaryakıtın pahalanmamasına karar verdi. Böylece dışarıda petrol fiyatları artsa da, döviz içeride yükselse de akaryakıt fiyatları hep sabit kaldı. Fakat bu durum Temmuz 2021'de değişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN