MB Başkanı Erkan'dan dikkat çeken 'enflasyon' mesajı: Sıkılaştırma 2024'te meyvelerini verecek

MB Başkanı Erkan'dan dikkat çeken 'enflasyon' mesajı: Sıkılaştırma 2024'te meyvelerini verecek

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan OVP'nin açıklanmasının ardından dikkat çeken bir enflasyon mesajı geldi. MB Başkanı Erkan, 2024'te yeni ekonomi politikalarının sonuç vereceğini söylerken, "Sıkılaştırıcı para politikasının 2024 yılında meyvelerini vermesiyle enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki basın toplantısına Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyelerinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan MB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Dünya Bankası'nın yapacağı açıklamaya ve yapılacak yatırımlara vurgu yaparak, "Bu tür yatırımlar, doğru para ve maliye politikalarının eşgüdümü, kararlı ve istikrarlı bir Merkez Bankası ve güçlü bir OVP'ye verilen desteğin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

İLK AMAÇ ENFLASYONLA MÜCADELE

Dün açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) özelinde soruları yanıtlayan Erkan, ilk önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu da ifade etti.

Hafize Gaye Erkan sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya Bankası bugün açıklama yapacaktır, detaylar için referans alınmalı. Kaynak çeşitliliği, sektörel ve bölgesel çeşitlilik önemlidir. Dünya Bankası'nın yatırım paketi, yatırımcıların, Türkiye'nin başarı öyküsü ve ülke potansiyelinin bir parçası olmaktaki isteklerini yansıtmaktadır.

Son dönemde ekonomimizde fiyat istikrarı ve finansal istikrar oluşuyor algısının sermaye hareketlerini devreye soktuğunu görüyoruz ve bunun devam edeceğini öngörmekteyiz. Ülkemizin doğrudan yatırım çekme konusundaki geçmiş performansı da doğru para ve maliye politikaları ile güçlü bir OVP devrede olduğunda bu süreçleri ne kadar parlak yaşayacağımıza işaret etmektedir. Gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz.

'2024'TE MEYVELERİNİ VERECEK'

Sıkılaştırıcı para politikasının 2024 yılında meyvelerini vermesiyle enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınacağını öngörüyoruz.

Enflasyon ve kur hareketlerinin sene içinde oynaklık göstermesi, hele ki geçiş dönemlerinde bazı durumlarda yıl ortalaması ve yıl sonu üzerinden yapılan hesaplarda ciddi farklılıklar gösterebilmektedir.

2024 yılında dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN