Son dakika! Merkez Bankası ilk müdahalenin miktarını açıkladı

Son dakika! Merkez Bankası ilk müdahalenin miktarını açıkladı

Son dakika haberi... Merkez Bankası, 1 Aralık tarihinde piyasaya yaptığı ilk müdahalede 844 milyon dolar sattığını açıkladı. TCMB 1 Aralık tarihinde VİOP'ta da 340 milyon dolarlık işlem gerçekleştirmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 7 yıl sonra ilk kez 1 Aralık'ta 'piyasaya doğrudan müdahale' gerçekleştirdi. Tek cümlelik açıklama yapan Merkez Bankası ''Döviz kurlarında görülen 'sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle' piyasalara doğrudan müdahale ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

17 GÜNDE DÖVİZE BEŞİNCİ MÜDAHALE

Döviz kurunda yaşanan sert yükseliş nedeniyle Merkez Bankası 17 gün içinde beş defa piyasaya müdahale etmişti.

Merkezin müdahaleleri dolar/TL kurunda kısıtlı bir düşüş sağlarken son olarak dolar kuru, tarihi zirvesini 18,40'a taşımıştı. Önceki gün 'kur koruma TL vadeli mevduat' ürününü açıklanmasının ardından dolar ve euroda sert düşüş ile 18 seviyelerinden 12'ye gerilemişti. Dolar bugün 12,10-12,80 seviyelerinden işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN