Son dakika! Merkez Bankası'ndan BAE ile 'Mutabakat Zaptı' açıklaması

Son dakika! Merkez Bankası'ndan BAE ile 'Mutabakat Zaptı' açıklaması

Türkiye ile BAE arasında birçok alanda iş birliğini kapsayan 10 ayrı anlaşma imzalandı. Merkez Bankası, BAE Merkez Bankası ile imzalanan Mutabakat Zaptı'na ilişkin, "Merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır" açıklamasında bulunuldu.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinin gergin seyrettiği bir dönemde, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan Türkiye'yi ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile El Nahyan'ın baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından dün iki ülke arasında 10 ayrı anlaşma imzalandı.

Türkiye ve BAE arasında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi bağlamında mali bilgilerin değişimine ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı.

Ayrıca Abu Dabi Liman Şirketi ile Türkiye Varlık Fonu arasında, Abu Dabi Kalkınma Holding (ADQ) ile Türkiye Varlık Fonu arasında, Abu Dabi Kalkınma Holding ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi arasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile BAE Merkez Bankası arasında işbirliğine yönelik, Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası ile Borsa İstanbul arasında da bir mutabakat anlaşması imzalandı.

Ayrıca iki ülkenin gümrük ve çevre konularında işbirliğine dair mutabakat anlaşmaları imzalandı.

MERKEZ BANKASI'NDAN 'MUTABAKAT ZAPTI' AÇIKLAMASI

Merkez Bankası'ndan BAE Merkez Bankası ile imzalanan Mutabakat Zaptı'na ilişkin açıklama geldi.

İki banka arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesinin planlandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır. Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN