Merkez Bankası'ndan KKM için yeni karar

Merkez Bankası'ndan KKM için yeni karar

Merkez Bankası'nın yeni kararına göre; 1 Haziran'dan itibaren açılacak ya da yenilenecek Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında prim ödemesi vade sonunda gerçekleşebilecek.

Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan haberlerde Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının dolar opsiyonlu olan hesaplarının bazı bankalar tarafından sonlandırıldığı iddiaları yer almıştı.

Reuters'ın görüşmüş olduğu dört üst düzey bankacı ise bankaların bazılarının iki gündür prim ödemelerine son verdiklerini bildirmişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ KARAR

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Merkez Bankası'ndan konu ile ilgili olarak yeni bir karar geldi. Bankalara gönderilen yazıda, kur korumalı mevduat hesaplarına önden prim ödemesi yapılmaması istendi.

1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek. Prim ödemeleri TL olarak yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN