Merkez'in açıklaması sonrası dolar ve euro hareketlendi: Faiz kararı sonrası yükseliş

Merkez'in açıklaması sonrası dolar ve euro hareketlendi: Faiz kararı sonrası yükseliş

Merkez Bankası bugünkü toplantı sonrasında faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkardı. Merkez'in bu adımı sonrasında piyasalarda yukarı yönlü hareketlilik başladı. Dolar saat 14.20 itibarıyla 27,09 lira olurken euro ise 28,85 liradan satışa sunuluyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), eylül ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirdi. Merkez Bankası politika faizini 5 puan artırarak yüzde 30'a çıkardı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde bugüne piyasalar hareketli başladı. Perşembe gününe dolar, 27,12'den başlarken, euro ise 28,81 seviyesinden işlem görerek başladı.

Merkez Bankası, kararı açıklamadan önce dolar ve euro öğle saatlerinde düşüş yaşadı. Dolar, 26,57'ye kadar düşerken, euro ise 28,32'ye kadar düştü.

FAİZ KARARI SONRASINDA DOLAR VE EURO

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrasında piyasalarda yukarı yönlü hareketlilik başladı. Dolar saat 14.10 itibarıyla 27,10 lira olurken euro ise 28,58 liradan satışa sunuldu.

Karar sonrasında dolar saat 14.20 itibarıyla 27,09 lira olurken euro ise 28,85 liradan satışa sunuluyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN