Son dakika! Şantiyede çimento krizi! İnşaatlar 24 Eylül'e kadar durduruldu

Son dakika! Şantiyede çimento krizi! İnşaatlar 24 Eylül'e kadar durduruldu

İnşaat sektöründe 'çimento krizi' patlak verdi. Fiyat artışlarından şikayetçi olan müteahhitler iş bırakma kararı aldı. İnşaatlar 24 Eylül'e kadar durduruldu.

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından yapılan açıklamada, inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi.

'BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alınmadığı belirtilen açıklamada, "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı taşıran son damla olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Bu kapsamda, inşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

insaat.jpg

TONU 500 LİRAYA ÇIKTI

“Çimento sektörü eğer, yakın bir zaman diliminde inşaat sektörünün, müteahhitlik sektörünün, kamunun, Ticaret Bakanlığı’nın bu konudaki telkinlerine uymaz, keyfe keder zam yapmaya devam ederse iş bırakacağız.” diyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, girişimler sonuç vermediği gibi tonu 450 TL olan çimentonun fiyatının 500 TL’ye yükseltilerek yüzde 12 oranında yeni zam yapıldığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN