Sonunda tüm Türkiye'yi bayram ettirecek haber! Prof. Dr. Özgür Demirtaş duyurdu: Türkiye utandıran listeden çıkıyor

Sonunda tüm Türkiye'yi bayram ettirecek haber! Prof. Dr. Özgür Demirtaş duyurdu: Türkiye utandıran listeden çıkıyor

Tüm Türkiye'yi sevindirecek haber Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi. Türkiye’nin yüzü bu kez kara çıkmayacak. Herkesin yüzünü kızartan liste tozlu raflara kaldırılıyor. Artık ipler Türkiye’nin elinde olacak. İşte Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın o açıklamaları…

Türkiye'yi utandıran gri liste rafa kaldırılıyor. Ekonomi profesöre Özgür Demirtaş, Türkiye için yeşil ışık yaktı. Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Gri Listesi’sinde yer alan Türkiye’nin listeden çıkabileceğini ifade eden Demirtaş, ekonomik açıdan önemli kazanımlar sağlanacağını vurguladı. Hem ekonomi hem de yabancı yatırımlar açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu belirten Demirtaş, detayları paylaştı.

ozgur-demirtas-1.jpg

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin kısa süre içinde Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Gri Listesi'nden çıkabileceğini belirtti. Demirtaş, bu durumun olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Mali Eylem Görev Gücü, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede dünya genelinde standartları belirleyen bir kuruluş olarak biliniyor. Türkiye, Ekim 2021'de FATF tarafından gri listeye alınmış ve bu durum, ülkede finansal sektörle ilgili düzenlemeler yapma ihtiyacını gündeme getirmişti.

YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Gri listeden çıkmak, uluslararası itibarın ve finansal ilişkilerin güçlenmesi anlamında oldukça büyük önem taşıyor. Türkiye bu adımı atarak ekonomik açıdan olumlu bir ivme kazanabilir.

Uzmanlar, Türkiye'nin Gri Listeden çıkmasının, yabancı yatırımları ve uluslararası finansmanı olumlu etkileyeceğini belirtiyor ve bu durumun ekonomik açıdan olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebileceğini söylüyor.

ozgur-demirtas-gri-liste.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN