SPK'dan yatırımcılara müjde: 3 dev şirket halka açılıyor

SPK'dan yatırımcılara müjde: 3 dev şirket halka açılıyor

SPK Başkanı Ömer Gönül, Türkiye'nin borsasının oldukça güçlü bir durumda olduğunu belirterek, "Özellikle son 2 yıldır borsada hem talep hem de arz konusunda ciddi bir talep var. Bu durumun 2023 yılında da devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi. "Kısa zaman önce 3 şirketin halka arzını onayladık" diyen Gönül "Borsaya büyük şirketler geliyor..." ifadelerini kullandı.

Borsaların tüm gelişmelerden etkilendiğini ifade eden SPK Başkanı Gönül, Türkiye borsasının dünya borsalarından pozitif ayrıştığını söyeldi. "Borsa sabit getirili yatırım aracı değildir." diyen Gönül "Yatırımcıların, bütün riskleri göze almasını bekleriz. Borsadaki küçük yatırımcılar, her zaman yatırımcı mantığıyla bakmak ve yatırım yaptığı şirketlerin her detayını bilmek zorunda. Finansal okur yazarlığı düşük olan, bu konuda kendine güvenmeyen, sektörleri bilmeyen yatırımcıların profesyonellerden destek alması gerekir" değerlendirmesi yaptı.

KISA SÜREDE 3 ŞİRKET HALKA ARZ OLACAK

"ısa zaman içinde 3 şirketin halka arzını onayladıklarını söyleyen Gönül, şirketlerin hakla arza ilgilerinin devam ettiğini vurguladı.

"Birkaç sene önce şirketlerin halka arzında tereddütler yaşadığını çok görüyorduk. Son zamanlarda şirketler halka arzın ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlamaya ve öğrenmeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla yatırımcı da borsaya girmeye devam ediyor. Özellikle son 2 yıldır borsada hem talep hem de arz konusunda ciddi bir talep var. Bu durumun 2024 yılında da devam edeceğini tahmin ediyoruz.

'BORSAYA BÜYÜK ŞİRKETLER GELİYOR'

Şu anda şirketlerle yaptığımız genel görüşmelerle daha büyük halka arzlara hazırlıklar yapıyoruz" diyen Gönül yatırımcılara "borsaya büyük şirketler geliyor. İnşallah bu şirketlerin halka arzlarını da başarıyla tamamlayacağız." müjdesini de verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN