Starbucks Türkiye’nin yüzde 30’u satılıyor

Starbucks Türkiye’nin yüzde 30’u satılıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgalinde boykot çağrılarının hedefi olan Starbucks markası Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya hisselerinin yüzde 30’unu satıyor. Kuveytli AlShaya Group’a ait hisseleri ABD'li şirket almaya hazırlanıyor.

ABD’li özel sermaye şirketi Apollo Global Management Inc. (APO.N), Starbucks’ın Kuveytli AlShaya Group’a ait Türkiye dahil Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya hisselerinin yüzde 30’unu satın almak için kolları sıvadı.

Reuters‘ın haberine göre Kuveytli şirket, azınlık hisselerin yüzde 30’unu satmak istiyordu. Hisseyi satın almak isteyen ve kısa listeye alınanlar arasında Suudi Arabistan’ın egemen varlık fonu Kamu Yatırım Fonu (PIF) da var.

BOYKOTLAR ETKİLİ OLDU

Starbucks ocakta, İsrail-Filistin savaşının bölgedeki işlerine zarar verdiğini ve ilk çeyrekte piyasa beklentilerini kaçırdığını söylemişti.

Şirketin satışları Orta Doğu ve ABD’deki çatışmalar nedeniyle önemli ölçüde etkilenmişti.

ÜLKELERDE MAĞAZA DAĞILIMI

Kuveytli grubun Starbucks birimi, 13 ülkede yaklaşık 2 bin satış noktası işletiyor.

Ülke ve mağaza sayılarıysa şöyle:

Türkiye 681
Suudi Arabistan 484
Birleşik Arap Emirlikleri 319
Kuveyt 218
Katar 72
Bahreyn 55
Mısır 80
Lübnan 42
Ürdün 32
Umman 22
Fas 18
Kazakistan 31
Azerbaycan 6

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN