Şubat'ta zamlı maaş almayı bekleyen emekliler yandı! Kötü haberi Ali Tezel duyurdu: En iyi ihtimalle...

Şubat'ta zamlı maaş almayı bekleyen emekliler yandı! Kötü haberi Ali Tezel duyurdu: En iyi ihtimalle...

Zamlı maaşı bekleyen emekliye kötü haber geldi! Ali Tezel yaptığı açıklamayla birlikte en iyi ihtimali duyurarak, o tarihi işaret etti. Şubat ayında zamlı maaş almayı bekleyen emeklilerle ilgili çarpıcı tahmin paylaşıldı. İşte o detay...

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan maaşlarda kötü haberi Ali Tezel duyurdu. Şubat ayında zamlı maaşı almayı bekleyen emeklilere tarih vererek anlattı. En iyi ihtimalle o tarihi işaret etti.

EK YÜZDE 5 ZAM

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan maaş zamları hakkında açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz gün açıklanan emekli zammına ek yüzde 5 oranında zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselirken, Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu.

10-bin-tlye-yukseldi-agustos-eylul-2022-emekli-promosyonu-yatti-mi-yapi-kredi-is-bankasi-akbank-garanti-ing-te-1661929505360.jpg

TEMMUZ AYINDA EŞİTLENECEK

Memur ve asgari ücret ile emekli maaşına yapılacak zamlar arasındaki farktan rahatsız olan SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam müjdesi verildi. İlk 6 ayı için memur emeklileri yüzde 49,25 zam, SSK ve Bağkur emeklileri ise yüzde 37,57 + 5 zam aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayına ışık tutarak, yıllık maaş yükselişinin eşitleneceğini vurguladı. Temmuz ayında gelecek zamla birlikte, memur ve SSK ile Bağkurlu emeklilerin ayrım yapılmadan eşitlenecek.

xfbxcymttkinyup-fqahiw.webp

EMEKLİYE KÖTÜ HABER

En düşük emekli aylığına gelen zamla birlikte kötü haber Ali Tezel'den geldi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla emeklilerin yüzünü soldurdu. En düşük emekli aylığının 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseldiğinin altını çizerek, hangi tarihten itibaren geçerli olacağına dair sorusunu paylaştı.

Tezel'in tahminine göre, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. 2023 yılında yapılan taban emekli maaş güncellemesi Nisan ayında 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükselmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN