Sucuk durdurulamıyor! Marketlerde fiyatı bin liraya dayandı

Sucuk durdurulamıyor! Marketlerde fiyatı bin liraya dayandı

Kasaplarda 400-450 TL'ye satılan sucuğun kilogram fiyatı marketlerde markasına göre 1000 TL'ye dayandı. Marketlerde işletme maliyeti, nakliye, işçilik gibi fiyat yükselten unsurların olduğunu belirten Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, yine de makasın bu kadar yüksek olmaması gerektiğini söyledi.

Özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan sucukta zincir marketler ile kasap arasındaki fiyat makası gün geçtikçe açılıyor. Kasap sucuk, kasaplarda 400-450 TL bandındayken zincir marketlerde kilogram fiyatı markasına göre neredeyse 1000 TL'ye ulaştı.

7.jpg

FİYATLARDA ÜST SINIR YOK

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, ısıl işlem görmüş hazır sucuklara nazaran daha fazla ilgi gösterilen kasap sucukların fiyatının kemiksiz dana etinin 350-400 TL bandında satıldığı için maksimum 450 TL olduğunu aktardı.

Bu fiyatın altındaki sucuklarda tavuk eti, boya, taşlık gibi hileli malzemeler bulunabileceğine dikkat çeken Yağmur, serbest piyasa ekonomisi nedeniyle de fiyatlarda üst sınır bulunmadığını söyledi.

5.jpg

'450 TL'DEN UCUZU HİLEYE AÇIKTIR'

Yağmur, markalı sucukların satıldığı marketlerde işletme maliyeti, nakliye, işçilik gibi unsurlar göz önünde bulundurulduğunda bile makasın bu kadar yüksek olmaması gerektiğini savundu.

En güvenilir sucuğun kasaplardan alınan sucuk olduğunu belirten Yağmur, tüketicilerin yağ ve baharat oranını belirleyerek kasapta kendi gözleri önünde hazırlatıp yiyebileceklerini söyledi.

6.jpg

Kasapların en büyük denetçisinin halk olduğunu belirten Yağmur, "Kasap sucuğunun ortalama fiyatı 400-450 lira. Daha ucuza satanlar da var ki bunlar hileye çok açık ürünler. Baharat ağırlıklı olduğu zaman tüketen bunun ne olduğunu bile kolayca anlayamaz. Bu nedenle 100 liraya bile satan olsa zarar etmez. Yüksek fiyatlarda satışlar olduğunu da görüyoruz." ifadelerini kullandı.

'400 TL'YE SATTIĞIMIZ ET MARKETTE 700 TL'

Yağmur, "Adana’da bin liraya kasap sucuğu yoktur ama bizim 400 liraya sattığımız kemiksiz etin marketlerde 700 liraya satıldığını göz önünde bulundurursak, sucuğun yüksek fiyatlara satılmasına da şaşırmıyoruz” diye konuştu.

8.jpg

Kasap Seyfettin Yılmaz ise en doğal ve güvenilir sucuk fiyatının 400-450 lirayı geçmemesi gerektiğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN