Süper zenginlerden yetkililere açık mektup: Bizi hemen vergilendirin!

Süper zenginlerden yetkililere açık mektup: Bizi hemen vergilendirin!

Dünya genelinde 200'den fazla süper zengin, dünya çapındaki hükümetlere, yaşam maliyeti kriziyle mücadele eden milyarlarca insana yardım etmek için "bizi vergilendirin" diyor.

205 milyoner ve milyarderden oluşan grup, Dünya Ekonomik Forumu için Davos'ta toplanan dünya liderlerini ve şirket yöneticilerini, "aşırı eşitsizlik" ile mücadeleye yardımcı olmak için acilen varlık vergileri getirmeye çağırdı.

‘DAHA ADİL EKONOMİ İÇİN…’

Yeni yayınlanan açık mektupta, “Mevcut eylem eksikliği ciddi şekilde endişe verici. Parçalanmış bir dünyada işbirliğini" tartışmak için Davos'ta küresel seçkinler toplantısının bir anlamı yok. Demokrasiyi savunmak, işbirliğini ve daha adil ekonomiler inşa etmek için hemen şimdi harekete geçmeyi gerektiriyor. Şimdi aşırı servetle mücadele etme zamanı; ultra zenginleri vergilendirmenin zamanı geldi” diye kaydedildi.

13 ülkeden milyonerler, "Aşırı servetin maliyeti" başlıklı mektupta, "Son 50 yılda zenginlik yukarıya doğru aktı. Son birkaç yılda bu eğilim büyük ölçüde hızlandı. Çözüm, herkesin görmesi için açık. Siz, küresel temsilcilerimiz, biz süper zenginleri hemen vergilendirmelisiniz” diye ekledi.

‘HAREKETE GEÇMEMEK DAHA MALİYETLİ’

Mektubu imzalayan zenginler, eylemsizliğin bir felakete yol açabileceği konusunda uyararak "Herhangi bir toplumun kaldırabileceği çok fazla stres var, anneler ve babalar çocuklarının aç kalmasını seyrederken, aşırı zenginler artan servetlerini düşünürler. Harekete geçmenin maliyeti, harekete geçmemenin maliyetinden çok daha düşük. Artık işe başlama zamanı” şeklinde belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN