Suriye parası TL karşısında değer kazanmaya başladı

Suriye parası TL karşısında değer kazanmaya başladı

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe aldığı faiz indirme kararlarından sonra Türk lirasında hızla değer kaybı yaşanmaya başladı. Dolar başta olma üzere Manat, Lari, leva derken Türk parası şimide de Suriye parası karşısında erimeye başladı.

Kurda yaşanan dalgalanmalardan dolayı temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda ürüne zam gelmeye başladı. Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı vatandaşın da cebini zorlamaya başladı. Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz sadece yabancı turistlere yaradı. Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybıyla beraber diğer para birimleri hızla yükselmeye başladı. Bunu fırsat bilen yabancılar ise alışveriş için Türkiye'ye akın etmeye başladı.

YABANCILAR TÜRKİYE'YE AKIN ETMEYE BAŞLADI

Bulgar Levası'nın Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla beraber Bulgar Edirne üzerinden Türkiye'ye akın etmeye başladı. Ülkenin Kuzey kesiminde ise durum yine aynı. Gürcü Larisi, Türk Lirası karşısında hızla yükselişe geçince Gürcüler Alışveriş için Artvin'e gelemeye başladı. Azerbaycan parası Manat'ta yine aynı şekilde hızla yükselmeye başladı. Azerbaycanlı vatandaşlar ise Iğdır'a akın etmeye başladı.

6 yıldır savaşla boğuşan Suriye'nin para birimi (Suriye lirası), son 1 ayda Türk Lirası karşısında yüzde 10'a varan bir değer kazandı.1 Kasım'da 1 TL, 68.5 Suriye lirası iken, 1 Aralık itibariyle bu rakam 60.8'e geriledi. Şu anda yaşanan kurdan dolayı da Suriye parası 0,005517 oldu.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan El Bab'ın yaşayanların TL kullanması nedeniyle maaşlarında değer kayıplarının gerçekleştirildiği aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN