Tahminleriyle 12'den vuran ekonomistten dolar tahmini! Doların o tarihte kaç TL olacağını açıkladı

Tahminleriyle 12'den vuran ekonomistten dolar tahmini! Doların o tarihte kaç TL olacağını açıkladı

Seçim sonrasında yükselişe geçen dolar kurları ile ilgili vatandaşın araştırmaları sürüyor. Peki uzmanlar dolar kurları ile ilgili hangi açıklamaları yapıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Dolar kuru günden güne yükselmeye devam ederken vatandaşın ekonomik endişeleri de arttı. Uzmanların açıklamaları merakla takip edilirken o isim doların kaç TL olacağını tahmin etti! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O İSİMDEN BÜYÜK DOLAR TAHMİNİ

Uzman isim Mert Başaran dolar kurları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 22 Haziran günü Merkez Bankası kararıyla yapılacak toplantı sonrasında yaşanabileceklere dikkat çeken Başaran Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın atanması ile ilgili değişimin ekonomide ortodoks politikalarına dönüşün sinyali olabileceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta dolar yüzde 7 oranından daha fazla değer kazandı ve 23.50 seviyesiyle rekora imza attı. Hafize Gaye Erkan'ın 22 Haziran günü alacağı faiz kararı merakla bekleniyor. Merkez Bankası'nın büyük bir faiz artırımı yapması bekleniyor. Mert Başaran dolar kuru ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Dolar çıkmaya devam ederse başka sıkıntılar da ortaya çıkacak, düşerse de öyle. 

Mert Başaran Dolar Tahminleri

Doların ilacı faiz. Bu sebeple böyle bir ekip getirildi. Faiz ile ilgili öyle ayarlama yapılmalı ki üretim durmamalı ve bu hale gelmemeli. Gerçekçi ve rasyonel politika uygulanmasını temenni ediyorum. Çok keskin şekilde dönmesek bile yavaş yavaş bir dönüş olabilir. Sarımsak mı ev mi soğan mı dolar mı derseniz dolar daha ucuz. Dolar enflasyon altında kalırsa ithalat cenneti olur. Doların adil değeri 26-27 TL'dir. Ekonomiyi döndürmek için bu noktalara gelmesi lazım. Dolar enflasyon altında kaldığı zaman diğer ürünlerin balonu oluşuyor. Döviz enflasyondan korumaz. Döviz arttığı zaman alınacak ev 2-3 katına çıkıyor. Dolar ikiye katlasa her şey üçe katlar. Malda kalmak gerekir. Bu sebeple evler artıyor. İlla dolar bazlı bir şey almak isterseniz altın veya Eurobond'da kalınır. 22 Haziran tarihine kadar dolar 25 TL seviyesine çıkabilir. Faiz artarsa dolar sabit kalır veya yatay olarak ilerler. Doların artış sebebi enflasyon. Enflasyon olmazsa dolar artmaz. Uzmanlar gram altında sorun yok derken yukarı doğru gidiş devam ediyor ve dolar artıyor. Bu sebeple gram altın yükseliyor. ONS altın tarafı da çok önemli. ONS altının 2 bin dolar tahminleri oluyor. Hem dolar hem ONS altın yükselişiyle gram altında rekor kırılabilir. Gram gümüşten de bir yükseliş yaşanabilir.' Güncel olarak altın fiyatları şu şekilde;

-Gram altın alış fiyatı 1.471.47 TL, satış fiyatı 1.471.75 TL

-Çeyrek altın alış fiyatı 2 bin 402 TL, satış fiyatı 2 bin 460 TL

-Yarım altın alış fiyatı 4 bin 818 TL, satış fiyatı 4 bin 905 TL

-Tam altın fiyatı 9.778.55 TL, satış fiyatı 10.045.04 TL'den işlem görüyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN