Meclis'ten akaryakıt fiyatlarına müdahale geliyor iddiası! İşte il il güncel akaryakıt fiyatları

Meclis'ten akaryakıt fiyatlarına müdahale geliyor iddiası! İşte il il güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde otogaza zam yapılmış ve fiyatlar yeniden değişmişti. Araç sahipleri 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorusunu araştırırken beklenen haber geldi. Sürücüler bayram edecek. Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Devletten akaryakıt fiyatlarına müdahale. O tarihten itibaren indirimler pompaya yansıyacak. İşte 31 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Geçtiğimiz günlerde LPG'ye zam gelmişti. Gelen zamlarla fiyatlar değişirken bu kez indirim haberi geldi. Devletten akaryakıt fiyatlarına müdahale! Meclis'e KDV ile ÖTV indirimi teklifi gündeme geldi. O tarihten itibaren akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor. Peki 31 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili tarafından TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi verildiği belirtildi. Teklife göre akaryakıt ve otogaz fiyatlarında KDV ve ÖTV alınmaması için teklif verildiği bildirili.

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINA DEV İNDİRİM!

Meclis'e sunulan teklif kapsamında akaryakıt ve otogaz fiyatlarına KDV ve ÖTV indirimi yapılması talep ediliyor. Kanun teklifi ile ilgili detaylar paylaşıldı. Paylaşılan verilerde şu ifadeler yer aldı:

"3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile, akaryakıt ürünlerinden alınan katma değer vergisi oranının yüzde bire düşürülmesi amaçlanmaktadır."

hhghghg-4.jpg

KDV VE ÖTV ALINMAYACAK

Konu ile ilgili olarak akaryakıtta KDV %18 oranında uygulanırken ÖTV yüzdelik bir oranla TL olarak fiyatlara yansıtıldığı ifade edildi. Bununla beraber teklif ile beraber vergilerin alınmaması istenerek bu oranlarada indirim yapılması talep edildi. Bu teklif kabul edilirse akaryakıt ve otogaz fiyatlarında önemli ölçüde indirim olacak.

Ortalama fiyat olarak benzin fiyatları 21,31 TL, motorin fiyatları 23,72 TL ve LPG fiyatları da 10,89 TL olduğu bilinirken fiyatlar baz alındığında vergilerden vazgeçilerek yüzde 18 indirim yapıldığında önemli ölçüde indirim yapılmış olacağı paylaşıldı.

31 MART 2023 CUMA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.31 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 20.42 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.75 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.36 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 20.48 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.75 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 21.71 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 20.84 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 21.68 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 20.91 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04TL

hghhggh-1.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN