Temel gıda ürünlerinde dikkat çeken etiketler! Fiyatları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! Bu rakamlar gerçek olamaz

Temel gıda ürünlerinde dikkat çeken etiketler! Fiyatları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! Bu rakamlar gerçek olamaz

Temel gıda ürünleri mi zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Fiyat etiketlerinde her gün yeni bir oynama yapılırken vatandaşlar da gördüğü fiyatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Halden alış fiyatı ile market etiketleri arasındaki fark vatandaşları çileden çıkardı.

Türkiye'de enflasyon artarken pazar market fiyatları da sabit kalmıyor Türkiye'de fiyatlara her gün yeni bir zam yapılırken dolar kurunun yükselmesi de yeni zamları beraberinde getirdi. Son yapılan zamların ardından temel gıda ürünleri vatandaşın dikkatinde yer aldı. Halden alınan fiyatlar ile market satış etiketleri arasındaki fark herkesten tepki topladı. Patates, domates, patlıcan, kabak gibi sebze ürünlerinin satış etiketlerinde uygulanan fahiş fiyatlara tepkiler çığ gibi büyüyor.

BU FİYATLAR GERÇEK OLAMAZ

Döviz kurunda görülen artış birçok ürüne yansırken market raflarındaki ürünler yeni etiketleri ile dikkat çekti. Tarım Bakanlığı'na bağlı bulunan hal kayıt sistemindeki fiyatlar ile market satış etiketleri arasındaki fark vatandaşı çileden çıkardı. Halden alış fiyatı 6 TL 30 kuruş olan domatesin fiyatı marketlerde 14 TL 95 kuruş olarak görüldü. Market ürünlerine alış fiyatlarının üzerine vergi, işleme ve sevk giderleri ile birlikte mağazacılık giderleri de eklenince fiyatların bu seviyeye yükseldi belirtildi.

manav.jpg

Domatesin yanı sıra kardan 7 TL 69 kuruşa alınan patatesin Market fiyatı da 19 TL 95 kuruş olarak faturalara yansıdı. Vergi, işleme ve sevk giderleri ile birlikte Mağazacılık giderlerin eklenmesi durumunda fiyatların 10 TL 45 kuruşa yükselmesi gerekiyor. Bu kapsamda market satış etiketleri üzerinden alınan fiyatların 9 TL fazla olduğu görüldü. Diğer sebzelerde de aynı durum karşımıza çıkarken vatandaş da bu duruma bir çözüm bekliyor.

FİYATLAR HİÇBİR ZAMAN DÜŞMÜYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından sunulan veriler kapsamında Avrupa'da fiyatları artan et ve şeker ürünlerinin yanı sıra gıda sektöründe Sebze ve meyvelerde en düşük fiyat oranları görülüyor. TÜİK verileri kapsamında Türkiye'deki gıda fiyatlarının 33 aydır sürekli arttığı görülmektedir. Türkiye'de açıklanan veriler ile birlikte enflasyon oranlarının daha yüksek oranda seyrettiği gözler önüne seriliyor.

manav-fiyat.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN