TİSK Başkanı asgari ücrete devlet desteği istedi

TİSK Başkanı asgari ücrete devlet desteği istedi

Asgari ücret görüşmelerinde işveren tarafını temsil eden TİSK Başkanı Özgür Burak, 2022 yılı için işveren desteği yapılmasını istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'ta toplanacağını açıkladı. Hem Bakanlık hem de işçileri temsil eden TÜRK-İŞ'in ücret görüşmelerinin kısa vadede bitirilmesi temennisini paylaşan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, "İşveren desteği hiç olmadığı kadar önemli" dedi.

Çalışanların enflasyon karşısında koruyacak bir asgari ücret belirlenmesinden yana olduklarını belirten Akkol, işverenlere yönelik asgari ücret desteğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücret görüşmelerinin 'olağanüstü ekonomik şartlarda' gerçekleşeceğini ifade eden Akkol, "Asgari ücret müzakerelerinin küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşeceğini de unutmamalıyız. Ne yazık ki tüm dünyada artan emtia fiyatları, enerji ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra çip krizi gibi küresel sorunlar ve yüksek belirsizlik ortamı birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Diğer yandan, hizmet sektörünün de toparlanması için halen zamana ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle, asgari ücret için, gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek akılcı bir seviyede uzlaşı sağlanmasını önemli buluyoruz" dedi.

'ASGARİ ÜCRET İŞVEREN DESTEĞİ HİÇ OLMADIĞI KADAR ÖNEMLİ'

İşverene devlet desteğinin devvam etmesinin istihdama katkıda bulunacağını söyleyen Akkol şu ifadeleri kullandı:

"Aynı zamanda, asgari ücret işveren desteğinin bu yıl da devam etmesinin, hiç olmadığı kadar önemli olduğunun ve yeni istihdam yaratılmasında kayda değer bir fayda sağlayacağının da altını da bir kez daha çizmek isterim.

“Birlikte Mümkün” anlayışı ile bu zor dönemi yine işçi, işveren ve hükümetimizle birlikte açık diyalog ve dayanışma yoluyla en iyi şekilde aşacağımıza olan inancımız tam. Geleceğimize, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize katkı sağlayacak her türlü karara destek vermeye hazırız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN