TOGG İlk Kez Trafikte Görüntülendi! Yaptığı Hız Görenleri Şaşırttı

Türkiye'nin yerli otomobili bir kez daha sosyal medyada ilgi odağı oldu. Paylaşılan görüntülerde TOGG'un kamuflaj giydirilmiş prototipinin yollarda seyir halinde gittiği görülüyor. Yapılan ÖTV indirimleri sonrasında fiyatı merak konusu olan TOGG Osmangazi köprüsünde çıktığı yüksek süratler ile de ilgi çekti. O anlar ise böyle kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda adından sıkça bahsedilen Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Almanya'da kamuflajlı görünmesinin ardından bu sefer memleketinde, Türkiye'de, otoyollarda görüntülendi ve sosyal medyada ilgi odağı oldu.

TOGG için özel olarak getirildiği düşünülen ÖTV indirimleri sonrası fiyatının 900 bin bandına gerilemesi beklenen yerli otomobil, katıldığı teknoloji etkinliklerinden sokaklarda görüldüğü anlara kadar birçok otomobil sever tarafından merakla bekleniyor. Kısa bir süre önce Trugo ile şarj ağı lisansı da satın alan TOGG devlet desteğiyle de beraber Türkiye'de elektrikli otomobil altyapısı kurmaya devam ediyor.

tesla.jpg
"Tesla'nın SUV modeli olan Model X."

TESLA'YA RAKİP GÖSTERİLİYOR

Bileşenleri bu işte uzman olanlar tarafından toplanılan yerli otomobil tasarımından 400 beygir üreten motoru ve onun altında yatan teknik özelliklerine kadar otomobil dünyasında bir hayli dikkat çekti ve çekmeye de devam ediyor. Ana rakip olarak elektrikli otomobil sektörünü adeta domine eden Tesla'nın gösterildiği TOGG, Osmangazi köprüsünde Jaguar'ın elektrikli SUV modeli olan Jaguar I-PACE ile yan yana giderken görüntülendi.

96579.jpg
"Jaguar I-PACE."

400 BEYGİRLİK OTOMOBİLİN YANINDAN IŞINLANARAK GEÇTİ

400 beygirlik Jaguar I-PACE'i sanki 130 beygirlik bir C sedanı geçer gibi geçen TOGG tahminlere göre videoda 200kmh/sa hızın üzerine çıkıyor. İki farklı motor seçeneği ile gelecek yerli otomobilde ister önden çekiş ve 200 beygir güç üreten motor seçeneği ister dört tekerlekten çekiş ve 400 beygir güç üreten motor seçeneği kullanılabilecek.

3573.jpg

FİYATIN AZALMASINI BEKLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL

Fiyatı azalan TOGG ne yazık ki hala daha yüksek bir fiyat etiketine sahip bunun asıl sebebi ise otomobilin tasarlanması aşamasında kullanılan yüksek kaliteli ürünler yer alıyor. Bataryasından motoruna, jant tasarımından otomobilin iç tasarımındaki LED panellere kadar her ürünün mümkün olan en kalitelisinin kullanıldığı biliniyor bu nedenle fiyat olarak Volkswagen Tiguan gibi bir otomobilden eşdeğer olması bir hayli normal.

Yerli otomobilin sosyal medyada düşen görüntülerinde ise görüntüleri kayıt eden Jaguar I-PACE'in TOGG tarafından yüksek süratle geçilmesi gözlerden kaçmadı ve otomobil severlerin yüzünü güldürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN