Toplu taşıma ücretleri zam! Herkes bisikletle gitmeye başlayacak! Fiyatlar böyle giderse…

Toplu taşıma ücretleri zam! Herkes bisikletle gitmeye başlayacak! Fiyatlar böyle giderse…

Günlük hayatta toplu taşıma kullanan milyonlarca vatandaş güncel tarifeleri dikkatle inceliyor. Alınan ortak kararlar doğrultusunda zam haberleri gecikmezken yeni tarifeler vatandaşı tedirgin ediyor. Fiyatları gören bisiklet alsam bundan iyi diyor.

UKOME tarafından alınan kararlar doğrultusunda toplu taşıma ücretlerine %33 zam yapılmasına karar verildi. Yapılan zam tutarının ardından vatandaşlar fiyatlar karşısında nasıl ay sonunu getireceğini düşünmeye başladı. Antalya'da toplu taşıma ücretlerinin yükselmesi ile birlikte vatandaşlar da yeni tarifeleri araştırmaya devam ediyor. Artan fiyatlardan sonra vatandaşlar ya yürümeyi ya da bisiklet almayı düşünüyor.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE %33 ZAM

Antalya'da toplu taşıma kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir karara imza atıldı. Toplu taşıma ücretlerine zam uygulanırken yeni tarifelerde merak ediliyor. Yapılan açıklama doğrultusunda belirlenen bilet ücretleri şu şekildedir:

  • Tam bilet: 20 TL
  • Emekli ve öğretmen biletleri: 19 TL
  • Öğrenci tarifesi: 10 TL
  • Kredi kartı ile iniş biniş: 25 TL

Zam yapılmasının nedeni olarak artan maliyetler ve yüksek yakıt fiyatları işaret edilirken UKOME tarafından alınan karar ile birlikte %33 bir artış yapıldığı duyuruldu.

antalya-toplu-tasima-1.jpg

ZAM MALİYETİNİN BİR KISMI KARŞILANACAK

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, her gün yükselen akaryakıt fiyatlarını işaret ederken bu artışın tarifeleri baskı altına aldığını belirtirken zammın kaçınılmaz bir son olduğunu söyledi. Yapılan zam tutarı ile birlikte maliyetlerin bir kısmını karşılayacağını dile getiren Arslan, zam yapılmasının gerekli görüldüğünü aktardı.

Öğrenci ve dar gelirli kesimi büyük oranda etkileyecek olan zam uygulamasında henüz netlik yer almazken kısa süre içerisinde zamlı fiyatları yürürlüğe girmesi bekleniyor. Toplu taşıma kullanıcıları Zam konusunda endişe duyarken ne yapacağını da düşünmeye başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN