Toyota-BYD ortaklığı ilk meyvesini verdi! Elektrikli otomotivde devrim: Toyota bZ3 artık yollarda

Toyota-BYD ortaklığı ilk meyvesini verdi! Elektrikli otomotivde devrim: Toyota bZ3 artık yollarda

Toyota ve BYD iş birliğinde yeni elektrikli model satışa çıktı. Corolla modelinden esinlenen bZ3 artık yollara çıkıyor. Elektrikli otomobilde devrim niteliğinde olan bu model tek şarjla 616 kilometre gidiyor. İşte tüm özellikler...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil devi BYD ile iş birliği yapan Toyota 2024 model bZ3'ü satışa çıkardı. Piyasaya sürülen yeni model menzili ve özellikleriyle dikkat çekti. BYD-Toyota ortaklığının ilk meyvesi otomotiv dünyasında devrim olarak nitelendirildi.

Toyota, elektrikli araç devrimindeki yerini sağlamlaştırıyor: 2024 model Toyota bZ3, piyasaya sürüldü! Çinli otomobil devi BYD ve üretim ortağı FAW ile iş birliği içinde geliştirilen bu elektrikli sedan, 616 kilometreye varan etkileyici bir menzile sahip.

teslaya-rakip-elektrikli-toyota-bz3-satisa-cikti-ac47a873.webp

YENİLİKÇİ ÖZELLİKLER, ÇARPICI PERFORMANS

Toyota bZ3, 49,9/65,2 kWh kapasiteli LFP bataryası ile dikkat çekiyor. Standart model 517 kilometre, uzun menzil versiyonu ise 616 kilometre menzil sunuyor (CLTC). Araç, 184 veya 245 HP motor seçenekleriyle geliyor ve sadece 27 dakikada %30'dan %80'e şarj edilebiliyor.

teslaya-rakip-elektrikli-toyota-bz3-satisa-cikti-ac47f277.jpg

ÇİN'DE UYGUN FİYAT, KÜRESEL POTANSİYEL

Çin pazarında 23.650 dolar gibi rekabetçi bir fiyatla sunulan bZ3, 4.725 mm uzunluk ve 2.880 mm dingil açıklığıyla dikkat çekiyor. Yenilenen iç döşeme renkleri, kapı trim ve kolçak tasarımları gibi fiziksel güncellemelerle gelen bu model, eski sürümlerin kapı kilit mekanizması ve batarya yönetim sistemi problemlerini geride bırakıyor.

kvascnfwnr4ja4kawp8j-1160x653.webp

TOYOTA-BYD ORTAKLIĞININ MEYVESİ

Toyota ve BYD'nin ortak projesi olan bu araç, Corolla'nın elektrikli muadili olarak gösteriliyor. Mart 2023'ten bu yana 23 binden fazla satış rakamına ulaşan bZ3, Toyota'nın elektrikli araç pazarındaki iddiasını güçlendiriyor. Uzun menzil versiyonun 26.700 dolarlık fiyat etiketi, onu rekabetçi bir seçenek haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN