TÜİK verileri bile kurtaramadı: Türkiye yüksek enflasyonda Avrupa birincisi

TÜİK verileri bile kurtaramadı: Türkiye yüksek enflasyonda Avrupa birincisi

Döviz kurunun önlenemeyen yükselişi ve uzun zamandır çift haneli seyreden enflasyon oranlarının ardından resmi verilere göre Türkiye, en yüksek enflasyon oranına sahip ülkeler arasında dünyada 11'inci, Avrupa'da ise birinci sırada.

Türkiye'de tüketici fiyatları kasım ayında yüzde 3,51 yükseldi. Böylelikle resmi verilere göre yıllık enflasyon yüzde 21,31'e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon sepetini baz alarak ayrı bir hesaplama yapan Enflasyon Araştırma Grubu ENAGrup ise kasım ayındaki yıllık enflasyonu yüzde 58,65 olarak açıkladı.

enf.jpg

ENFLASYONDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

Euronews'de yer alan habere göre; resmi rakamlar baz alındığında Türkiye, dünyadaki en yüksek 11'inci enflasyona sahip ülke oldu. Her ülkenin açıkladığı veriler karşılaştırıldığında dünyadaki en yüksek enflasyonu yüzde 1575 ile Venezuela yaşıyor. Onu yüzde 366 ile Sudan takip ederken üçüncü sıradaki Lübnan'da ise enflasyon yüzde 174 oranında. Suriye'de tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 139 düzeyinde. Bu oran Surinam'da yüzde 69,5; Zimbabve'de yüzde 58,4; Arjantin'de yüzde 52,1; İran'da yüzde 39,2; Etiyopya'da yüzde 34,2 ve Angola'da yüzde 26,87 seviyesinde. ENAGrup verilerine göre ise Türkiye Surinam'ın ardından altıncı sırada yer alıyor.

enfl.jpg

Avrupa ülkeleri arasında ise Türkiye açık ara önde. Onu yüzde 10,9 ile Ukrayna; yüzde 10,5 ile Belarus takip ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN